Lokal arkitekt tildelt Viborg Kommunes arkitekturpris

Arkitektur Michelle Salanson, Stoholm-pige med eget arkitektfirma Method & Madness, er sammen med Quattro arkitekterne i Viborg netop blevet hædret med hovedpræmien i Viborg Kommunes Arkitekt

21. november 2016, 13:50
Michelle Salanson, Stoholm-pige med eget arkitektfirma Method & Madness, har sammen med Quattro Arkitekterne i Viborg modtaget Arkitekturpris for om- og tilbygningen af Skive-Viborg Hf & VUC bygningen i Viborg. Her ses den nye centralt placerede hovedingang.

Arkitekterne modtog prisen for deres om- og tilbygning af Skive -Viborg HF & VUC i Viborg.

Quattro Arkitekter A/S og Method & Madness Arkitekter vandt i 2013 den indbudte arkitektkonkurrence om udvidelsen af VUCs lokaler i Viborg. Programmet for konkurrencen var bedre sammenhæng mellem de to arkitektonisk vidt forskellige eksisterende bygninger, en ny synlig og centralt placeret hovedindgang, fællesrum/aula i forbindelse med skolens kantine, optimering af undervisningsfaciliteter og etablering af tidssvarende lærer-, og administrationsfaciliteter.

I forbindelse med overrækkelsen af prisen sagde dommer-komiteen blandt andet:

Samlet set er der tale om en om- og tilbygning, der fortjener arkitekturprisen, idet den på bedste vis forener æstetik, funktionalitet, den mulige økonomi og alle de parametre, der kendetegner god arkitektur, som den bundne kunstart, den er.

Det er arkitekterne Michelle Salanson fra Method & Madnes og Oscar Søndergaard fra Quattro arkitekterne, der har haft ansvaret for den arkitektoniske linje. De to kender hinanden fra tidligere samarbejder og fortæller, at de supplerer hinanden godt i processen frem mod målet.