Lokal cykelforretning: Overlever på den gode service og reparation

20. juni 2012, 13:04
Cykelhandler Lars Laursen har både el-cykler, mountainbikes, racercykler og mere almindelige cykler i forretningen i Mønsted.

Mountainbikes, racercykler, el-cykler og mere almindelige cykler. De har hele paletten her hos Mønsted Cykel- og Motorservice. Ligesom de også har salg af scootere og reparation af cykler, scootere og havemaskiner.

Fjends Folkeblad er taget på besøg her i cykelforretningen i Mønsted for at tage temperaturen på en af de lokale erhvervsdrivende - cykelhandler Lars Laursen.

Han startede i det små med cykelhandel i 2002 i Mønsted. Han er født og opvokset i Mønsted, og hans mor havde et tomt butikslokale, som han kunne bruge:

- Jeg mener, at det er helt afgørende, at man kender det område, som man laver forretning i. Det er klart en fordel, at man i forvejen kender folk i området, og at de kender én.

- Jeg har indtrykket af, at Fjandboerne er meget tro mod de lokale butikker, og det lever vi højt på. Men - når man starter op for sig selv, så er der simpelthen ikke andet end hårdt arbejde, der hjælper til at få et godt resultat, fortæller Lars Laursen.

Allerede efter halvanden år blev moderens butikslokale for lille og Lars fik mulighed for at flytte forretningen til lokaler ved siden af brugsen. Og senest flyttede en frisør ud af lokaler ved siden af, så Lars nu råder over hele den gamle brugsbutik. Og der er meget brug for den megen plads. For konstant skal der være 120-150 cykler på lager for at opfylde kundernes behov. Der skal være plads til værksted, hvor både cykler, scootere og havemaskiner bliver repareret.

Salget af almindelige cykler er faldet lidt de senere år, mens salget af mountainbikes og racercykler er blevet betydeligt mere. Og i år er der så kommet et boom på el-cykler, som Lars regner med vil blive endnu mere til næste år. I takt med efterspørgslen kommer der flere og flere typer el-cykler på markedet. Ligesom sundhedsbølgen i samfundet også betyder mere salg af cykler til både almindelige og mere seriøse motionister og sportsudøvere.

Lars har også landet en god aftale med Viborg Kommune om salg, service og reparation af el-cykler - blandt andet til hjemmeplejen og bosteder.

Faktisk har man hos Mønsted Cykler fået så meget mere at se til på den front, at Lars i år har ansat en ekstra mand, Sven Johansen fra Viborg. Siden 2006 har også Michael Helsted fra Lund været ansat. Både Sven og Michael er ivrige cykelryttere i fritiden og Lars har været ret aktiv førhen, så de har mange kontakter til cykelklubber og lign.

Derfor har de også aftaler med cykelklubber i blandt andet Søby, Løgstrup og Fjends Cykelklub.

- Men det er også en satsning at sætte penge i de dyrere cykel-modeller. Men vi er meget tilfredse, siger Lars Laursen, der ikke mener at have været SÅ hårdt ramt af krisen som mange andre. Sundhedsbølgen har simpelthen gjort, at folk stadig vil cykle - krise eller ej.