Sjovt at være på fodboldskole

Det er både lærerigt og sjovt at være på fodboldskole i ferien

03. juli 2017, 12:40
De fire drenge og den ene pige her fortalte til avisen, at de er blevet bedre til at spille fodbold - og at fodboldskolen havde været sjov at deltage i. Foto: Britta Kristiansen

BØRN - Det er sjovt og så bliver vi bedre til at spille fodbold.

Sådan lyder det fra fire drenge og en pige, som Fjends Folkeblad talte med i den forgange uge i Sparkær. Børnene var deltagere i Dansk Boldspil Unions fodboldskole, som hver sommer afholdes rundt om i hele landet.

I Sparkær IF afholder man fodboldskolen hver 3. år. Man deler opgaven med Mønsted IF og Stoholm IF, der arrangerer de øvrige år. I år deltog 27 børn fra Stoholm, 17 fra Sparkær, tre fra Mønsted og en fra København - i alt 48 friske børn, der var klar til at lære nye finter og blive bedre spillere.

I Sparkær kunne børnene tilkøbe en madordning. De havde nemlig deres egen madmor i Karen, der stod i køkkenet. Hun og hendes mand, HP Johansen, stod for skolen, mens ti andre frivillige var med som ledere og trænere. Og det med den gode hjemmelavede mad blev bemærket af mange af de børn, som Fjends Folkeblad talte med under fodboldskolen:

- Det er bare rigtig god mad. Og så er hun meget sød, hende der laver maden, sagde en dreng, mens han henført fortalte om Karens lækre frikadeller.

Årets tema for fodboldskolen var nogle af de tricks og finter, som blev brugt af landsholdet for 25 år siden, da de vandt EM.

Da Fjends Folkeblad er på besøg på fodboldskolen er man blandt andet i gang med driblinger på banen. Og i køkkenet laver Karen hjemmelavede kødboller til boller i karry, som er dagens frokost. Og der bliver spist godt, når man er så aktiv på banen.

Også i Løgstrup og Ørslevkloster var der fodboldskole i den forgangne uge.