Forsigtig optimist på erhvervslivets vegne

20. juni 2012, 13:51
Byrådsmedlem Torsten Nielsen, Sparkær

- Jeg er forsigtig optimist. Jeg synes også, at man hører fra nogle af de lokale virksomheder, at de ser lidt lysere på tingene nu.

Sådan siger Torsten Nielsen, (K), lokalt medlem af Viborg Byråd og medlem af Teknisk Udvalg og dermed tæt på erhvervslivet i Viborg Kommune, som vi også lokalt hører under. Torsten Nielsen er lidt træt af den konstante udmelding i pressen om alt det negative i erhvervslivet. Når sandheden er, at det faktisk ser lysere ud rundt omkring. Han ved godt, at der er brancher, der har det hårdere end andre. Men han mener, at der er grund til forsigtig optimisme:

- Renten er historisk lav og alt er sådan set i orden til, at det kan gå frem ad. Vi skal have folk til at bruge noget af den formue, som de har sparet op de senere år, siger Torsten Nielsen.

Han mener umiddelbart, at forholdene i Viborg Kommune er gode for erhvervslivet. Men han mener også, at det kan blive endnu bedre - blandt andet når det nye fri-kommuneforsøg går i luften. Det forventes at blive fra 1. juli. Fri-kommunen kan betyde, at nogle dele af sagsbehandlingen kan blive lettere og hurtigere for erhvervslivet. Sådan at eksempelvis byggeansøgninger kan gøres på et absolut minimum af tid. Men endnu er det ikke helt på plads, hvor meget fri-kommune-forsøget betyder.

Torsten Nielsen mener, at det er vigtigt for kommunen at have en god, hurtig og effektiv service over for både eksisterende og kommende virksomheder, der vil slå sig ned her i kommunen:

- Det er også noget af det, som vi politikere har fokus på, fortæller han.