Her går man ikke ned på hverken kaffe eller udstyr

18. september 2017, 12:45
F.v. tekniker Mads Kryger Larsen samt ejerkredsen i Meny Kaffe i Mønsted Thomas Andersen , Kristian Jønsson og Rasmus Jønsson

 På de fleste arbejdsplader er kaffemaskinen en af de vigtigste medarbejdere. Vi danskere kører langt på literen, hvis vi bare får hældt noget kaffe på motoren hen over dagen.

Det ved man alt om hos kaffegrossisten Meny Kaffe i Mønsted, som er en af i alt 16 selvstændige virksomheder i Danmark med samme navn og med fælles markedsføring og indkøb.

Historien bag Meny Kaffe rækker helt tilbage til 70erne, hvor filosofien hele tiden har været at være tæt på kunderne.

- Det nytter ikke noget, at vi først kan komme forbi engang i næste uge, hvis kaffemaskinen pludselig svigter. Som teknikere og leverandører af kaffe skal vi befinde os i nærområdet hele tiden og kunne hjælpe kunden helst samme dag eller allersenest dagen efter. Det gælder også, når vi skal levere varer. Man har også bevidst fravalgt at bruge fragtmænd, men kører selv de fast vareture ud til kunderne.

Det er altsammen med til at give den direkte kontakt og styrke relationen mellem kunde og virksomhed. Vi tror på, at det lige præcist er den nærhed, der har gjort, at vi med årene har fået en stor loyal kundekreds, fortæller Rasmus Jønsson, som er den ene af tre indehavere af Meny Kaffe i Mønsted. Han er søn af Kristian Jønsson, der var med til at grundlægge Meny Kaffe i Mønsted i 1971 og stadig en af de tre medejere. Firmaet har her i 2017 otte ansatte.

Kaffe og meget andet

Meny kaffe sælger kun kaffe af egne mærker. Nogle af mærkerne produceres ganske vist på et ekstrernt kafferisteri men der er stadigvæk tale om mærket Meny.

- Vi indkøber selv kaffen, hvorefter risteriet forarbejder, formaler og pakker kaffen. Vi forhandler både malet kaffe, hele bønner og Instant kaffe. Lige nu er trenden, at folk enten vil have noget, hvor de fornemmer hele processen og kan stå og høre lyden og nyde duften af bønnerne, der bliver kværnet. Eller også skal det bare gå hurtigt med at få kaffe i koppen. Derfor er hele bønner og Instant kaffe populært. Det veksler hele tiden og kræver, at vi er omstillingsparate, fortæller Rasmus.

Meny Kaffe sælger ikke kun kaffe. På hylderne findes også the, vand, engangsartikler, rengøringsartikler, papirløsninger, drikkecacao og kuvertchokolade. Især vand på flasker og i automater vinder frem.

- Mange virksomheder vil gerne have koldt vand tilængeligt for sine medarbejdere og kunder og der kan vi levere forskellige løsninger, fortæller Rasmus.

Meny Kaffe leverer til alt fra enkeltmandsfirmaer tl de helt store virksomheder eller fabrikker.