Rally-talent fra Stoholm er storfavorit

Lokale Jan Pedersen fra Stoholm er storfavorit til øverste plads på podiet ved DM-afdelingen af Rally Cross mesterskabet på Løvelbanen søndag den 2. juni

25. maj 2013, 10:37
Jan Petersen

Normalt er Viborg Motor Klubs traditionsrige Bededagsløb den største løbsdag på racerbanen i Løvel. Men sådan er det ikke i år. Når klubben den 2. juni lukker dørene op til en vigtig DM afdeling af Rally Cross mesterskabet er det et endnu større arrangement for de mange frivillige der er i sving.

Rally Cross DM og DASU Cup for Cross Carts er på plakaten søndag d. 2. juni og det er med to lokale talenter helt fremme. Hvis alt flasker sig på dagen er den lokale Jan Pedersen fra Stoholm storfavorit til øverste plads på podiet.

Her i år går Jan Petersen også internationalt i Rally Cross (RC) med deltagelse i EM-toparrangementerne i Sverige i starten af juli samt i Tyskland i slutningen af september. Midtjyden stiller til start i den heftige SUPER 1600 klasse, der omfatter RC-racere med en tunet 1,6 liters motor under fronthjelmen.

På Løvel-banen skal man også lægge mærke til unge Nikolaj Nielsen som i denne sæson tager springet fra Folkerace til det lidt hurtigere og mere krævende Rally Cros.

Nikolaj Nielsen er bekendt med podiet på Løvelbanen, idet det var ham der stod øverst under netop Bededagsløbet i år. Han glæder sig til at præsentere sin nye racer på hjemmebanen.

Udover de to hovedløb bliver der desuden kræset godt for det motorglade publikum, idet der i pauserne vil være opvisning og show MotoCross motorcykler.