På jagt efter skyggen i Vridsted

SFO-børnene i Vridsted lærte i onsdags,hvordan de bedst beskytter sig mod solens farlige stråler. Frivillige fra Kræftens Bekæmpelse var på besøg.

30. maj 2013, 12:10
SFO-børn i Vridsted

»Find skyggen«. Sådan lød en af opgaverne i den skattejagt, som sfo-børnene i Vridsted i går var på.

Her var Anna Lund Jensen sammen med en anden frivillig hjælper, Else Bitsch, fra lokal-afdelingen af Kræftens Bekæmpelse på besøg for at lære børnene om, hvordan man beskytter sig mod solens farlige stråler. Særligt i timerne fra klokken 12 til 15, hvor solens stråler rammer stærkest.

- I SFO'erne er der ikke altid personale nok til at gennemføre sådan en »soldag« som denne, så vi er nogle frivillige, der tager ud og gør det. I sidste uge besøgte vi fritidsordningerne i Stoholm, Mønsted og Sparkær og i denne uge er det Karup, Frederiks og Vridsted, der får vort besøg, fortæller Anna Lund Jensen, der før ugen er omme har gennemført »sol-dag« for omkring 500 børn.

Udover en skattejagt, hvor børnene skulle finde skjulte smileys i naturen omkring sfo'en, var der også opgaver med at folde en flip-flap, tegne figurer af børn iført rigtig og forkert påklædning i solen og at få sig en hjemmelavet solhat. Med hjem fik børnene også et diplom og et selvgjort armbånd, der lyser når det kommer ud i solens UV-stråler. De fik også en pjece, så forældrene kan læse mere om hvordan man med simple midler kan beskytte sig mod solen.

Anna Lund Jensen har i flere år gennemført kampagnen i Karup men fordi, der ikke findes nogen frivillige repræsentanter under lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Fjends, har hun i år også sagt ja til at tage turen i denne del af kommunen.

- Vi håber at vi til næste år har en eller flere frivillige i Fjends-området, som har lyst til at påtage sig opgaven med at gennemføre solkampagnen i denne del af kommunen, fortæller hun.

Se flere billeder her