Travl jubilar - også i fritiden

Helle Sommer har ikke blot haft 25 travle år som frisør i Mønsted. Hun er også kendt som en aktiv medspiller i det lokale foreningsliv.

31. maj 2013, 12:36
Helle Sommer - travl 25 års jubilar som frisør i Mønsted.

Det stod ikke skrevet i kortene, at Helle Sommer skulle være selvstændig frisør med egen salon. Men Mønsted manglede en frisør, så sådan blev det.

23 år gammel og forholdsvis nyuddannet åbnede hun i 1988 salon i den tidligere uddelerbolig ved Brugsen i Mønsted. Et par af kunderne fra den allerførste åbningsdag kommer stadig for at få lokkerne sat i Salon Helle - også selvom de skal køre langt.

 - Jeg er så heldig at have mange trofaste kunder, der er kommet her år efter år, fortæller Helle, som efter 22 år med salon ved Brugsen, valgte at flytte salonen hjem i privaten på Svalevej. Det skete for fire år siden, og det er en beslutning, hun har været glad for.

Helle Sommer er et kendt ansigt i byen - også udenfor salonens fire vægge. Hun var blandt andet med til at starte Mønsteds Handels- og håndværkerforening, og hun var og er en af frontløberne i løbeklubben Team Mønsted. Jubilaren er også dybt involveret i Kalkmineløbet, hvor hun sidder med i styregruppen og så har hun flere gange været med til at arrangere forskellige former for underholdning, når der hvert år i august er Kalkbrænderfest.

- Jeg føler nok et medansvar for at der sker noget her i byen, og at vi holder liv i Mønsted, fortæller Helle.

Onsdag den 5. juni, Grundlovsdag, markerer hun de 25 år som frisør i Mønsted hjemme i salonen med lidt godt til mave og hals.