Gensynsglæde og gamle minder i Sparkær

Gensynsglæden og historierne fra skoletiden fik frit løb, da godt og vel 300 deltagere mødte op til Sparkær Skoles 50-års jubilæum.

03. juni 2013, 11:35
Gamle elever i et gensyn med skolen

Snakken gik og der blev uddelt mange krammere til gamle skolekammerater, da Sparkær skole i lørdags markerede sit 50-års jubilæum, først med Åben skole og senere på dagen med en stor skolefest for tidligere elever, personale og bestyrelsesmedlemmer.

I dagens anledning var de nuværende elever i skole lørdag eftermiddag, hvor forældre og andre interesserede kunne se elevernes udstilling, der i høj grad lagde op til jubilæet. De fem årtier, der er gået siden den nybyggede skole genåbnede i 1962, var skildret med gamle effekter helt fra 1960'erne og op til idag. I frikvarteret dukkede Sparkær Borgerforening op med byens største kagemand på 1,20 x 2,40 meter, som alle fik lejlighed til at smage.

Sidst på eftermiddagen var det så tid for de gamle elever til et gensyn med skolen og klassekammerater fra dengang. Nogen havde taget turen langvejs fra og for nogle af deltagerne var det et første gensyn, siden de forlod skolen. For Birthe Nørskov fra Gjern blev det blandt andet til et gensyn med klassekammeraterne Ole Nørskov fra Kuhr og Anna Margrethe Landbo fra Ikast.

De tre startede i 1. klasse, da skolen blev indviet efter sommerferien 1962. Det skete efter at den tidligere skolebygning var brændt ned året før.

- Jeg kan huske, at det var næsten voksne elever, der stod for flaghejsningen og det må have gjort indtryk. Alle snakkede om at det var en fantastisk flot skole, og at skolekøkkenet næsten var flottere end folks køkkener derhjemmet, fortalte Birthe Nørskov.

De tre klassekammerater var enige om, at Sparkær skole var en god skole.

- Vi fik en god undervisning og med godt med temaer. Mange af lærerne var nyuddannede fra seminariet og gav os en moderne undervisning, fortalte Anna Margrethe Landbo, som selv senere i livet blev lærer-uddannet.

50 år trods alle odds

Udover at gå rundt på skolen og indsnuse gamle minder kunne deltagerne også lytte til den tale, som Jens Johansen, tidligere elev og nu pædagogisk leder på skolen, holdt for de mange fesstemte gæster. Han talte blandt andet om, at Sparkær skole, trods alle odds, foreløbig har overlevet 50 år. Dengang, i 1962, var revselsesretten først blev ophævet året forinden, og så kostede det på det tidspunkt beskedne 1 million kroner at bygge en ny, fin skole.

En time senere holdt busserne klar til at køre i pendulfart til Østfjendshallen i Mønsted, hvor der blev spist middag, festet og udvekslet flere gamle minder til ud på de små timer.

Se en stor billedserie hvis du klikker her