Østfjendshallen med i projekt om sundere mad

Sammen med 29 andre idrætshaller i landet er Østfjendshallen i Mønsted netop blevet udvalgt til at deltage i et projekt om sundere madkultur i idrætslivet.

23. juni 2012, 10:00
Halinspektør Frank Mikkelsen i cafeteriet, der lige nu er under renovering

Pommes frites, der driver af friturefedt, saftevand uden skyggen af frugtsaft og røde pølser med brød. Det er nogle af de mere usunde spiser, der stadig står på menukortet rundt omkring i mange af landets idrætshaller.

Nu skal et 3-årigt projekt være med til at bane vejen for en sundere madkultur i idrætslivet.

30 haller, fordelt over det meste af landet, er blevet udvalgt blandt de indkomne ansøgninger og Østfjendshallen i Mønsted er en af dem. Her har Viborg Kommune netop bevilget halvdelen af de 60.000 kroner, som Østfjendshallen selv skal afsætte til projektet over de 3 år.

- Det her drejer sig ikke om at slå folk oveni hovedet med, at de ikke må spise usund mad. Men vi vil gerne vise dem nogle gode alternativer, der smager lige så godt som det andet, men bare er sundere, fortæller halinspektør Frank Mikkelsen.

Bag "Projekt Sundere mad i Idrætslivet" står blandt andet Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen, Nordea-Fonden og Halinspektørforeningen.