Guld og atter guld til Stoholm atleterne

Guld, guld, guld og atter guld til Stoholms atleter ved Vestdanske mesterskaber i kastemangekamp

06. juni 2013, 11:51

12-årige Vicki Dahl fra Stoholm Atletik satte ny dansk ungdomsrekord, da hun Grundlovsdag sendte sit spyd ud på 37,60 m ved de Vestdanske mesterskaber i kastemangekamp i Holstebro. Et imponerende kast, som slår den tidligere rekord med 1 meter og 13 centimeter.

- Det er overlegent kast, som i den grad markerer Vickis styrke som kaster, siger Thorkild Larsen, træner i Stoholm Atletik.

 - Og det er jo ikke bare i spyd, hun viser sine evner. Også kuglen sender hun ud at flyve, helt ud på 13.61 m, hammeren ryger ud på 35.10 m, og hun kaster diskosen 33.40 m. Alle hendes kast er personlige rekorder og fantastiske resultater for en pige i Vickis alder, siger Thorkild Larsen.

Foruden Vicki deltog tre atleter fra Stoholm Atletik ved det vestdanske mesterskab. Vickis storesøster Sofie Dahl, Sarah Bahat og Hans Barrett. De fire Stoholm atleter vandt alle guld i kastemangekampen med flotte resultater og en række personlige rekorder. Sofie, som har kastet det længste kast i Danmark med et 500 gram spyd, sendte spyddet ud på 42.63 m og cementerede dermed sidste uges kvalifikation til Talent Udvikling Danmark.

Sarah Bahat kastede personlig rekord med spyddet og nåede helt ud på 37.54 m, hvilket placerer hende på 3. pladsen på Dansk Atletikforbunds rangliste for 14-15-årige pigers i spydkast i år. Også Hans satte personlig rekord med et hammerkast på 32.43 m, og med det ryger han ind på top-ti for 14-15-årige drenges hammerkast i år.