Mange med på lokalhistorisk vandring gennem Knudby

Forårsaftenen var kølig og vinden bed i næserne, men det afholdt ikke 50 hårdføre deltagere fra at møde op torsdag aften og gå med på en historisk vandring gennem Knudby.

13. april 2018, 14:25
Omkring 50 fra lokalområdet deltog i byvandingen gennem Knudby, hvor bysbørnene Britta Kristiansen ( med ryggen til) og Kristian Borritz var guider Foto: Anne Kirstine Hansen, Fjends Folkeblad

De fik alle en god times levende beretning om Knudby og Borup, sådan som landsbyen blandt andet tog sig ud i 1950erne, 1960erne og 1970erne med et aktivt erhvervs- og foreningsliv.

Lokale guider var bysbørnene Britta Kristiansen og Kristian Borritz, som undervejs førte deltagerne forbi Borup gamle skole, kommunens næststørste lindetræ og tomten, hvor byens tidligere mejeri lå.

Aftenen startede og sluttede ved Knudbys godt 100 år gamle forsamlingshus, hvor der blev rundet af med kaffe og mere snak om tiden i Knudby, både før og nu.

Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og omegn stod bag aftenen, der var den første i rækken af flere planlagte byvandringer i Løgstrup-området.

Næste gang gælder det Vorde.

Se billeder fra byvandringen her