Ulv spottet ved Birkesø

Onsdag eftermiddag er Helle Lenschow fra Lånum helt sikker på, at hun så en stor ulv i området umiddelbart vest for Birkesø.

07. juni 2013, 11:36
Helle Lenschow fik dette billede med sin mobiltelefon

Onsdag eftermiddag, Grundlovsdag, gik Helle Lenschow fra Lånum, tur med sin hund ved Birkesø. Omkring kl. 14.00 befandt hun sig få hundrede meter vest for søen, hvor der ligger et hedeområde samt en indhegning til kvæg.

- Pludselig var den der. I indhegningen, hvor den befandt sig 50 - 100 meter fra mig. Den havde formentlig ikke opdaget mig og hunden, da vi gik imod vinden, fortæller Helle Lenschow, der føler sig fuldstændig sikker i sin sag.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl. Det var en ulv. Den så helt fin ud, sund rask og i flot foderstand. Pelsen fin og ren og den var stor. Jeg vil tro en han. Jeg så den og vidste med det samme, at det var en ulv - en europæisk ulv for at være præcis.

- Jeg er uddannet som adfærdsbehandler af både hunde og katte og har en profesionel træneruddannelse. Gennem min uddannelse har jeg også lavet mindre observationer på ulve i fangenskab og jeg er slet ikke i tvivl. Det var en ulv, fortæller Helle Lenschow, som havde 3 sekunder til at tage fotos med sin mobiltelefon, før hun blev opdaget.

- Den blev frygtelig bange, da den opdagede os og sikke en fart den skød! Den lå helt flad som en løbshund for at komme væk, fortæller Helle Lenschow, som ærgrer sig over den meget dårlige billedkvalitet. - Jeg kunne ikke nå at zoome ind. I virkeligheden var jeg meget tættere på ulven end billedet viser, fortæller Helle Lenschow, der på intet tidspunkt følte sig skræmt eller bange.

- Jeg var meget fascineret og kunne se, hvor sky og bange den blev, da den så os....., fortæller hun.

Helle Lenschow har nu underrettet Naturstyrelsen og Naturhistorisk Museum om hendes observationer ved søen