Vær med til Skovens Dag på Frilandsmuseet Hjerl Hede

På Skovens Dag inviterer skovbruget hele Danmarks befolkning på skovtur. Mød de mennesker der planter, plejer og fælder træerne. Hør det som du ikke får at vide på en skovtur på egen hånd og

04. maj 2018, 09:17
Dagen slutter af med et foredrag med ingen ringere end Jørgen Skouboe Møller – kendt fra Nak og Æd.

I samarbejde med Dansk Skovforening og Nordea Fonden afholder Frilandsmuseet Hjerl Hede og Hjerl Hede Plantage Skovens Dag den 06. maj. 

Arrangementet foregår på og omkring Frilandsmuseet.

Kom og få fortalt skovens historie. Oplev de store Skovningsmaskiner v/ Haurum Maskinskovning, Flishuggeren v/ AB Skovservice og Knuser/Fræser v/ Sinding Skov og Naturpleje.

Genoplev hvordan hesten trækker træet ud af skoven og mærk duften af nysavet træ i det gamle savværk. Vi får besøg af PC Træ og Mobilsavværk og vores dygtige skovhuggere tilhugger tømmer med håndkraft. Oplev kontrasten mellem det gamle håndværk og nutidens skovningsmaskiner.

Desuden kommer Skovfoged Claes Harvald og fortæller om skovens historie.

Aktiviteter for hele familien
Hele dagen vil der være forskellige aktiviteter for både store og små. Vi har bl.a. Topkapperne fra firmaet Enlos, som kommer og viser deres arbejde. Uddannelsescenter Holstebro viser manuelt skovarbejde og Hasselholt Træværksted v/ Erling Ransborg vil lave smukke udskæringer med motorsav.

Man kan få en snak med repræsentanter fra Skovdyrkerne Vestjylland og Dansk Ornitologisk Forening.

I Velkomstcentret, får vi besøg af Vinderup Skov &Have, som sælger motorsave + tilbehør og som i løbet af dagen, vil afholde en spændene konkurrence med flotte præmier. Derudover kommer Træliv og viser deres spændende produkter frem.

Foredrag med Jørgen Skouboe fra Nak & Æd
Dagen slutter af med et foredrag med ingen ringere end Jørgen Skouboe Møller – kendt fra Nak og Æd.  Billetterne kan købes ved ankomst til museet og det vil være efter først til mølle-princippet.

Hele dagen vil det være muligt at få en hyggelig guidet tur med hestevognen.

Der er GRATIS adgang på Museet hele dagen. Så kom og tilbring en dejlig dag i skønne omgivelser.
For flere info om Skovens Dag og dagsprogram se www.hjerlhede.dk