Sol over 100 års fødselar

Forsamlingshuset i Knudby - som egentlig hedder Taarup Forsamlingshus - fyldte rundt den 1. juli. Her blev det stadigt meget aktive hus nemlig 100 år. Det blev fejret som det sig hør og bør m

02. juli 2012, 14:03

Da forsamlingshuset blev bygget i 1912 kostede det 849 kroner at opføre. Så blev det også kun til et bliktag. Dette blev dog udskiftet allerede i 1918 til en mere solid tagkonstruktion.

Forsamlingshuset i Knudby bliver stadig brugt flittigt. Gennem årene har generationer efter generationer brugt masser af timer i huset. I 1912 havde man sikkert ikke forestillet sig, at huset skulle bruges til ting som mavedans og zumba senere hen. I 1912 kostede det 10 kroner at leje til en balaften, familifester kostede 12 kroner - og generalforsamlinger med lys og varme kostede 7 kroner. Det var en anden tid og en anden slags værdi for pengene.

I starten betalte sognerådet et beskedent beløb, så Borup Skole kunne bruge huset som gymnastiksal.

Gennem årene er der holdt mange fester - engang var der store traditioner omkring eksempelvis høstfesterne. Her mødtes stort set hele sognet til et ordentligt gilde. Nu om dage er det især de populære fællesspisninger, der trækker folk til huset.