Lokal harpiksfusion under opsejling

Stoholm og Viborg vil slå håndboldpjalterne sammen

15. november 2018, 10:34
1 af 2 Arkivfoto: Benjamin Christensen
2 af 2 Det er ønsket om at kunne tilbyde særligt kommunens unge spillere håndbold på topniveau, der har fået Stoholm og Viborgs håndboldherrer til at tænke i samarbejde. Arkivfoto: Benjamin Christensen

STOHOLM Det står sløjt til med herrehåndbold på topplan i Viborg Kommune, selv om Stoholms tilstedeværelse i landets næstbedste række til stadighed er et stykke over, hvad en by af den størrelse burde kunne formå.

I Viborg skal man mere end ti år tilbage i tiden for at finde klubbens storhedstid på herresiden, da det i 2007 blev til sølvmedaljer med profiler som Hans Lindberg og Rene Toft Hansen på holdet.

Men selv om Stoholm i den forgangne weekend sikrede sig sæsonens første point med en sejr i Køge, hænger holdet uhjælpeligt fast i bunden af 1. division.

Viborg roder nu om dage rundt i bunden af 2. division, og for Stoholms andethold er der også langt mellem snapsene i 3. division.

Vil holde på de unge

Det har nu fået håndboldledere i Stoholm og Viborg til at stikke hovederne sammen for at se, om man ikke kan styrke positionen for kommunens herrehåndbold gennem et samarbejde.

Derfor sigter de to klubber nu efter at etablere en overbygning med to fælles hold, der skal være køreklare fra næste sæson og på sigt skal sikre kommunen et godt, stabilt herrehåndboldhold.

Men det betyder ikke, at man sigter efter stjernerne. Målet er derimod at sikre et stabilt niveau i landets næstbedste række, så man især kan holde på kommunens bedste unge spillere og byde dem på udfordringer så længe som muligt.

- I Stoholm har vi svært ved at samle spillere til to divisionshold, og Viborg HK har det på samme måde. Så vi har begge steder indset, at i stedet for hver især at slide med opgaven, så giver det god mening at lave en overbygning, der har to hold, som så forhåbentlig bedre kan klare sig i fællesskab, siger sportschef i Stoholm, Carsten Andersen, til Viborg Stifts Folkeblad.

Giver det ikke til Viborg

For Stoholms vedkommende er det klubben magtpåliggende at understrege over for byens borgere og sponsorer, at det ikke er et projekt, som kommer til at overgive divisionshåndbolden til Viborg.

Den foreløbige tanke er, at Viborg HK skal indgå som ligeværdig partner i det selskab, som allerede rummer Stoholms 1. divisionshold, således at det nye selskab vil have to licenser til divisionshold.