3 MENINGER: Eget ansvar i klimaindsats

Hvad mener du om den enkeltes ansvar for klimaindsatsen?

19. november 2018, 17:26
1 af 3 SUSANNE BAK, STOHOLM Klimaindsatsen må og skal starte hos os selv - vi har ansvar for vores eget liv. Hvis man forventer, at det er en opgave, som de andre løfter, så risikerer vi, at ingen gør noget. For mit eget vedkommende prøver jeg at integrere klimaindsatsen i dagligdagen ved at tænke over strøm- og vandforbrug, undgå madspild, lufttørre vasketøjet og så videre. Og man skal hele tiden huske på, at det er bedre at gøre lidt end slet ingenting.
2 af 3 JØRGEN SVENSON, VRIDSTED Vi har alle ansvar for at tænke os om, inden vi sviner naturen til. Vi kender jo alle til de såkaldte »skovsvin«. I dagligdagen bør man tænke sig om, inden man påbegynder noget, der forurener, eksempelvis afbrænding af diverse. Men jeg kan ikke lade være med at se situationen overordnet i forhold til øvrige lande i Europa, de må også »lære det«. Tænk blot på forskellen mellem Schweiz og Italien?
3 af 3 LISE HALD, SPARKÆR Klimaet er da smaddervigtigt, og vi bør alle tage et ansvar. Hjemme hos os sorterer vi vores affald, som alle jo skal i Viborg Kommune, og jeg synes, at ideen er god. Så prøver vi selvfølgelig også at spare på vandet, men der er ingen tvivl om, at der er plads til forbedringer.