Mange flere kan bygge hus i Løgstrup

Velbesøgt borgermøde om nye arealer til nye boliger og friplejehjem

23. november 2018, 07:41
Der blev lyttet under det godt besøgte borgermøde i Løgstrup.

LØGSTRUP Et friplejehjem med 24 boliger samt 115 grunde til fremtidig byggeri af boliger.

Det var emnerne på et meget velbesøgt borgermøde i Løgstrup i onsdags. Faktisk måtte der hentes næsten dobbelt så mange stole, som man først havde sat op. Så stor var interessen fra de lokale.

Det er politikerne i Viborg Byråd, der har bestemt, at der skal ses på nogle af de utidssvarende lokalplaner på landet. Blandt andet i Løgstrup. Her har man netop sendt et nyt kommuneplantillæg i høring.

Flere tilflyttere

I alt bliver der udlagt 11,5 hektar til boliger i Løgstrup. Dels på Hjarbækvej og dels på Kølsenvej ved siden af Villumhøj.

På mødet forklarede byplanlægger Anette Vinther fra Viborg Kommune om baggrunden for det nye kommuneplantillæg. At politikerne har besluttet, at der skal kunne bygges flere boliger i byer udenfor Viborg. De seneste ti år er der således flyttet 250 nye borgere til Løgstrup. Og i en prognose lyder det, at der vil flytte omkring 400 nye borgere til byen indenfor de næste 13 år. Derfor er der brug for områder med mulighed for byggeri af boliger.

Også folkene fra det kommende friplejehjem i Løgstrup var med fra talerstolen på borgermødet. Pensioneret arkitekt Finn Jensen fra Hjarbæk er med i bestyrelsen for friplejehjemmet og han sagde blandt andet:

- Vi skylder de ældre medborgere at lave et rigtig godt plejehjem. Og landskabet kræver nænsom planlægning. Det har vi fået med den plan, som vi nu har lagt.

Også formand for Løgstrup Friplejehjem, Anders Jensen, var bag mikrofonen. Han kunne blandt andet fortælle, at man har kigget på de nye friplejehjem i Klejtrup og Frederiks som forbilleder for det, der skal etableres i Løgstrup. Han kunne også fortælle, at man har fået lovning på et realkreditlån og dermed snart har finansieringen på plads.

Friplejehjemmet skal ligge mellem Hjarbækvej og Himmerlandsstien.

Ude i høring

Der var forholdsvis få spørgsmål fra borgerne på mødet. Der blev blandt andet spurgt til trafik - og man mener, at der kan komme cirka 330 flere biler i døgnet til området omkring plejehjemmet. En anden ville vide, om der bliver tale om ene-værelser på plejehjemmet. Her kunne man svare, at boligerne bliver lavet, så et ægtepar kan bo sammen.

De høringssvar, som bliver sendt rettidigt ind til kommunen, vil blive set på af Økonomiudvalget i Viborg Kommune i februar:

- Så bussen er ikke kørt endnu - man kan stadig nå at give sit besyv med, så vi får den bedste byudvikling i Løgstrup, sagde formand for Teknisk Udvalg, Johannes Vesterby (V) som afslutning på borgermødet.