Løgstrup tog hul på julerierne

Løgstrup Julemarked blev endnu en succes med hygge og samvær

22. november 2018, 17:34
1 af 2 Inger Nørgaard og Mariane Jensen midt i alt det, som de og otte andre producerer i strikkecaféen på Løgstruphøje. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Lene og Ivan Høeg sælger LED stearinlys og Aloe Vera-produkter fra hjemmet - og her på julemarkedet. Foto: Britta Kristiansen

LØGSTRUP Flere og flere har fundet ud af, at LED stearinlys er en god idé. De lugter ikke, sviner ikke, giver ikke bekymring om ildebrand - og skal ikke skiftes ud - bare have skiftet batteri.

Det har Lene og Ivan Høeg i Løgstrup taget konsekvensen af. I nogle år har de nu været forhandlere af nogle af de gode kvalitetlys.

- Der er faktisk en halv million danskere, der ikke kan tåle almindelige stearinlys. Og vi har mange plejehjem, kirker, skoler, sygehuse og andre, der har fået øjnene op for det her alternativ, fortæller Ivan Høeg, da Fjends Folkeblad møder ham på Løgstrup Julemarked i Sognegården, hvor Lene og han har en stand.

De har i øvrigt også standen ved siden af, hvor de sælger Aloe Vera-produkter.

Strikkeri

På en anden stand møder vi tidligere lærer på Løgstrup Skole, Inger Nørgaard. Hun har sammen med Mariane Jensen fuld gang i strikkepinde. De to deltager hver anden mandag i strikkecaféen på Løgstruphøje. Og på julemarkedet sælger de noget af alt det, der bliver producereret i årets løb.

- Vi laver alle typer håndarbejde. Nogle er gode til det ene, nogle til det andet, siger Mariane Jensen - og Inger Nørgaard supplerer:

- Vi kan sagtens være nogle flere til håndarbejde, hvis nogle skulle have lyst til at være med. Alle er velkomne.

På julemarkedet var der 19 udstillere - med alt fra fuglehuse, juletræer, malerier til julepynt, jernskulpturer og juledekorationer.

Og i et hyggeligt hjørne kunne man nyde lækkerier fra en til weekenden indrettet café.