Penge til bedre sikkerhedsudstyr i Virksund

01. december 2018, 17:04
Virksund Sejlklub har fået bevilget penge til sikkerhedsudstyr. Arkivfoto: Britta Kristiansen

SEJLADS Virksund Sejlklub har netop fået bevilget midler til et sejl sikkert-projekt. Pengene kommer fra DIF/DGI.

- Vi har et generelt ønske om at øge sikkerheden til søs, hvorfor vi har overvejet, hvad vi kan gøre for netop at forbedre vores sikkerhed. Vi har derfor sammensat en sikkerhedspakke og herefter søgt om at få tildelt 25.000 kr. fra puljemidlerne til at opdatere sikkerheden på klubbens sejlbåd »Virksund-tøsen«.

- Vi ønsker dels at benytte den moderne sikkerhedspakke i den præventive undervisning om sikkerhed til søs og dels anvende udstyret i den praktiske sejlads og undervisning på vandet, hvilket blandt andet kan virke som inspiration, lyder det fra Virksund Sejlklub.

Masser af udstyr

Det bliver derfor muligt for klubben at investere i følgende:

Personligt udstyr til fire personer: Fire oppustelige redningsveste med lys (til synbarhed i mørke og usigtbart vejr), fangline og D-ring (til at løfte person i). Personal Locator Beacon til hver vest (Personal Locator Beacon er en GPS nødsender, som angiver positionen til redningstjenesten). Fire sikkerhedsliner, så man kan hægte sig til båden.

Sikkerhedsudstyr til sejlbåd: To dæksbånd for sikkerhedsliner (til at montere den personlige sikkerhedsline på, når en person eksempelvis skal på fordæk).

Et »Mand Over Bord line sæt« med slynge og line. En Emergency Position-Indicating Radiobeacon (den udsender nødsignal og position, såfremt en båd synker). Et elektronisk nødblus (Håndholdt LED nødblus, som kan lyse i mange timer, herunder blinke SOS). To pulverslukkere og et brandtæppe til brandbekæmpelse i båd, et sæt nødraketter og en kikkert.

Nyanskaffelserne kan ventes klar til den nye sejlsæson i 2019.