Julemarked hos de blå spejdere

Følg duften af hjemmebagte æbleskiver og gløgg. Og husk kontanter!

29. november 2018, 16:39
1 af 3 Julemarked i Birkegruppen. Privatfoto
2 af 3 Julemarked i Birkegruppen. Privatfoto
3 af 3 Julemarked i Birkegruppen. Privatfoto

STOHOLM De blå spejdere gentager succesen med julemarked, hjemmebagte æbleskiver og smukke adventskranse.

Det sker lørdag den 1. december på Iglsøvej 7A i Stoholm, hvor spejderne byder på ægte julehygge i Birkelunden med salg af juletræer, stort udvalg af flotte og frække nisser og andre hjemmelavede juleting.

Birkegruppens Julemarked er blandt andet kendt for de mange flotte juledekorationer lavet af naturmaterialer, som spejderne selv har samlet i naturen og brugt i ugen op til markedet sammen med forældre og ledere. Birkegruppens »nissemor« har også i år lavet nye modeller af nisser og engle, og ved bålpladsen udenfor kan børnene lave skumfiduser over bål.

De blå vil udenlands

Desuden vil der hele dagen være mulighed for at prøve lykken i tombolaen eller ved amerikansk lotteri med mange fine gevinster.

Årets overskud vil primært gå til nye, tiltrængte anskaffelser. Gruppen kunne godt tænke sig at bygge et udekøkken i forlængelse af hytten, og en del af spejderne ønsker meget, at sommerlejren snart må gå en tur til udlandet.

Da der ikke er særlig god mobildækning i området, har spejderne ikke mobilePay, så man skal altså huske at medbringe kontanter.