Tømrermestre på 20 år

Emil og Mathias startede eget firma lige efter uddannelsen til tømrer

28. november 2018, 11:20
I øjeblikket er det bare pissefedt at gå på arbejde hver dag, synes Emil Blingedal fra Vridsted (til venstre) og Mathias Olesen, der begge er 20 år og har startet eget tømrerfirma. Foto: Britta Kristiansen

ERHVERV Emil og Mathias er allerede deres egne mestre. For med to dage tilbage af uddannelsen til tømrer, startede de deres eget firma. Nu kalder de sig Blingedal & Olesen Aps.

Emil Blingedal er født og opvokset i Vridsted og har boet der indtil for nylig. Sammen med Skive-drengen Mathias Olesen har han uddannet sig til tømrer.

Og de to er blevet rigtig gode venner på uddannelsen. Så gode venner, at de sammen købte et gammelt hus i Skive. De tænkte, at det var en god idé at have et hus at øve sig på, mens de uddannede sig. Så nu har de et hus i Skive, som de selv har lavet. Her bor de så begge foreløbig.

Men de slider ikke så meget på huset i øjeblikket, for som nyt firma er det med at være om sig og tage sig af det arbejde, der er.

- I øjeblikket arbejder vi på en Bed & Breakfast nede ved siden af Supersygehuset i Gødstrup. Her laver vi gamle staldbygninger om til værelser. Det er rigtig spændende, fortæller Emil.

20-årige mestre

Selv om de begge kun er 20 år, så er de ikke bekymrede over at være for unge i branchen.

- Nej, nu giver vi det her 100 procent. Og kan vi på et tidspunkt ikke få det til at køre, så er vi stadig unge nok til at gøre noget andet, siger den »gamle« Vridsted-dreng.

Det var via gruppe-arbejde på uddannelsen, at de to opdagede, at de tænkte ret ens, når det kommer til tømrerfaget. De er begge perfektionister, så de er ikke tilfredse, før tingene er helt i orden.

God erfaring

De er glade for, at de undervejs i uddannelsen gav sig i kast med selv at bygge et gammelt hus om.

- Det har givet os så meget erfaring. Både med hensyn til planlægning, budget, leveringsaftaler og meget andet. Så det har givet virkelig nyttig erfaring, som vi tager med os ind i firmaet.

De satser på området Viborg-Skive som det naturlige arbejdsområde for firmaet. De regner med på sigt at lave kontor og lager i Viborg. Og de vil med tiden godt være lidt flere i firmaet.

- I øjeblikket er det bare pissefedt at gå på arbejde hver dag. Det er fedt at være sin egen mester. Selv at skulle stå til ansvar for det, vi laver. Så nu satser vi 100 procent på det her og lægger liv og sjæl i det, siger Emil, og Mathias supplerer.

- Vi kan satse alt på det her i vores alder. Når der engang kommer koner og børn til, så bliver man mere bundet og har mange flere forpligtelser. Men nu kan vi give den en skalle og arbejde rigtig meget, siger Mathias Olesen.

Eget firma

For de to unge mænd var der ingen tvivl - det med eget firma skulle bare prøves af. Og foreløbig går det rigtig godt med spændende opgaver på bedding. Og de håber, at man lokalt vil skele til dem, når man skal have fat i en håndværker.

De løser alle tømreropgaver fra renovering til nybyggeri og der imellem.