Julekoncert med Händels Messias

Der kommer både små og store stjerner til julekoncert i Stoholm

29. november 2018, 11:37
1 af 2 Stoholm Kirkes vokalensemble har øvet flittigt til årets julekoncert i Stoholm Kirke, hvor de blandt andet får fornøjelsen af at synge sammen med at par rigtige proffer i form af sopran Margrethe Smedegaard og baryton Morten Porsborg Rasmussen. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Rita Rozko er vanen tro på plads til julekoncert i Stoholm Kirke som korleder og organist, men får dog også hjælp af Torben Kristensen på orgel. Foto: Henrik Bagge

STOHOLM 1. søndag i advent er ensbetydende med den årlige julekoncert i Stoholm Kirke, og i år falder den 2. december.

Programmet er igen et yderst afvekslende et af slagsen med både korsang og fællessang, engelske og danske julesange og så lige et lille skud Händel til at toppe det hele af med.

Blandt de medvirkende er igen en særdeles god bekendt af Stoholm, nemlig sopranen Margrethe Smedegaard, der tilbage i august mejede marken til høstkoncert og syng-sammen-aften i Stoholm Kirke.

Også baryton Morten Porsborg Rasmussen fra Aalborg er gammelkendt i Stoholm, mens saxofonist Trine Jensen-Gadegaard sikkert også ringer en juleklokke hos flere, idet hun til daglig underviser på både Kulturskolen Viborg og Skive Musikskole.

Musik kommer fra sjælen

Rita Rozko er som altid på plads i Stoholm Kirke til julekoncerten, hvor hun sædvanen tro både dirigerer og akkompagnerer som korleder og organist.

- Musik er vigtig for at komme i den rigtige julestemning, hvor vi kommer i kontakt med os selv i stedet for at tænke på julegaveræs. Musik kommer fra sjælen og skal gå videre til andre sjæle, siger Rita Rozko.

Til aftenens fællessalmer bakkes hun endvidere op af Torben Kristensen på orgel.

Kobberup-Stoholm børnekor synger hovedsageligt julesalmer som »Glade Jul« og »Et barn er født i Bethlehem«, men også nogle engelske christmas carols.

Lokalt stjernefrø

Og så kunne et af aftenens højdepunkter godt gå hen at blive en af Stoholms egne, konfirmand Malou Mygind Jørgensen, der synger solo til »Julen har bragt velsignet bud«.

Kobberup-Stoholm børnekor består af børn fra Stoholm og Nr. Søby.

Stoholm Kirkes voksenkor vil traktere med danske julesalmer som »Guds engle i flok«, »I denne søde juletid« og »Dejlig er jorden«.

Både børnekor og voksenkor akkompagneres af Trine Jensen-Gadegaard på saxofon.

Stoholm Kirkes vokalensemble vil synge to satser fra Händels Messias samt »En rose så jeg skyde« og nogle engelske christmas carols.

Vokalensemblet består af Myrna Andersen, Janni Retoft, Dania Kristensen, Knud Hansen, Jørgen Husted, Margrethe Smedegaard og Morten Porsborg Rasmussen.

Margrethe Smedegaard synger også solo på »Rejoice a daughter of Sion«.