Sparkær Købmand: Bestyrelsen vil videre

Der er ingen bad feelings, understreger bestyrelsens formand

29. november 2018, 15:45
I september var hele Sparkær fyr og flamme, da byen blev kåret som Årets Lokalområde 2018. I november blæste så en kold vind gennem hovedgaden, da købmand Brian Nielsen pludselig sagde sin stilling op. Men efter et orienteringsmøde med butikkens anpartshavere synes julefreden nu at have sænket sig over Sparkær og byens købmandsforretning. Foto: Henrik Bagge

SPARKÆR Hvad der måtte have været af krusninger på overfladen i Sparkærs gadekær efter den seneste tids usikkerhed omkring købmandsforretningens skæbne, synes nu at være glattet ud med vinterfrostens komme.

Et møde med forretningens anpartshavere onsdag aften har ryddet de sidste misforståelser af vejen, skønner bestyrelsesformand i Sparkær Købmandsforretning Henrik Herbst Andersen, der nu ser frem mod en ansættelsesproces, der skal finde den rigtige afløser for købmand Brian Nielsen, der midt i november først sagde sit job op og nogle dage senere blev fritstillet af bestyrelsen.

Der er ikke mere i det

Bestyrelsen oplyser, at aftalen om fritstillelse er indgået i gensidig enighed og forståelse, og Brian Nielsen var ikke til stede på onsdagens møde med anpartshaverne.

Som fritstillet er han i sagens natur også udtrådt af bestyrelsen og skal dermed heller ikke være med til at finde sin egen afløser. Og så er der i øvrigt ikke mere i det, ifølge bestyrelsesformanden.

- Brian har valgt at ville prøve noget nyt, og det er helt fint. Det, vi så har diskuteret i bestyrelsen, er, at vi gerne vil videre med butikken med det samme. Og sådan er det jo nogle gange. Hvis man har sagt farvel til noget gammelt, ser man frem mod noget nyt, og det er ganske normalt, at man så vælger at fritstille i den situation, siger Henrik Herbst Andersen.

Stor ros til personalet

Bestyrelsesformanden understreger, at forholdet til Brian Nielsen ikke har lidt overlast.

- Vi har stadig kontakt til ham og er velkommen til at spørge ham, hvis vi har nogle spørgsmål til den daglige drift for eksempel, siger Henrik Herbst Andersen.

Den daglige drift er i øjeblikket overtaget af Michella Poulsen, og bestyrelsesformanden vil gerne benytte lejligheden til at rette en stor ros mod hende og det øvrige personale hos Sparkær Købmand for deres måde at håndtere hele situationen på.

- De har virkelig gjort det godt, siger Henrik Herbst Andersen.

Vigtigt med den rigtige

Nu forestår så en ansættelsesproces, der gerne skulle munde ud i den helt rigtige købmand til fremtidens Sparkær.

Stillingen bliver slået op inden jul, og hvornår man så er klar til at melde en ansættelse ud, må tiden vise. Det er vigtigere, at det bliver den rigtige person, end at det går hurtigt, understreger bestyrelsesformanden.

Foreløbig glæder han sig over, at gårsdagens møde forløb godt, og at eventuelle misforståelser endeligt kunne manes i jorden, selv om det har taget lidt tid.

- Det er klart, at det har åbnet for nogle spekulationer, når det sker så pludseligt, men det var vigtigt for os, at vi kunne få orienteret byens borgere på en ordentlig måde, og at vi kunne tage den ansigt til ansigt med dem. Og det, jeg kan kontatere, er bare, at der er en stor opbakning til vores butik, og det er det vigtigste, siger Henrik Herbst Andersen.