Vridsted går guirlande-grassat

En seks kilometer lang guirlande hænger lige nu fra loftet hos Min Købmand i Vridsted

01. december 2018, 13:25
I slutningen af sidste uge kunne Lissi Pedersen tælle i omegnen af to kilometer guirlande under loftet i Min Købmand i Vridsted. Fem dage senere var to kilometer vokset til seks! Foto: Henrik Bagge

VRIDSTED I bølgende hvælvinger, i endeløse rækker og i alle regnbuens farver hænger den der fra loftet, majestætisk i vælde, som en beskyttende dyne over alle, der henlægger deres handel til Min Købmand i Vridsted i disse dage.

En guirlande, der ville gøre Gertrud Sand misundelig og få Oluf til at sætte sig ud og puste nogle seriøst store grise op, har gennem tre uger bare vokset sig større og større oppe under lamperne til det punkt, hvor den efterhånden har dæmpet belysningen hos købmanden til bodega-niveau.

Kædereaktion hos købmændene

En konkurrence hos Min Købmand-kæden har på det seneste udløst en kædereaktion hos Vridsted-borgerne, så det at clipse guirlander sammen for en stund har taget over som byens førende sportsgren. Og de kan ellers i forvejen godt lide sport i Vridsted.

Præmien er 10.000 kroner til de fire købmænd fra den landsdækkende kæde, der kan præstere den længste guirlande i sin butik, når november måned er omme, og den har borgerne i Vridsted altså lagt sig i selen for at vinde, måske fordi man hos købmanden i Vridsted har bestemt, at de rare penge skal gå til byens idrætsforening, hvis man bliver blandt de fire første.

Har rykket på en uge

Sidst, der blev gjort status, lå Vridsted lige uden for top 4, men det var i søndags, da man foreløbig havde hængt omkring to kilometer guirlander op i butikken.

Siden er det gået amok, ikke mindst henne i idrætsforeningen, hvor man har siddet sammen i klubhuset og clipset løs til det flimrede for øjnene, og fredag formiddag ville købmand Lissi Pedersen skønne, at der nu nærmere var tale om seks kilometer!

Og mens det i starten var meget hyggeligt at gå og strintpynte lidt med de indkomne guirlander, har det, siden det for alvor tog fart, faktisk taget magten lidt fra personalet i butikken, der jo også skal have sat nye varer på hylderne.

- Det har været et kæmpe stykke arbejde. Altså helt ærligt, det har været så meget indimellem, at vi har været lige ved at sætte os ned og græde, halvgriner Lissi Pedersen.

Nu kommer de i hold

Hun har dog fundet trøst i, at ildsjæle fra byen og ikke mindst idrætsklubben de seneste dage er begyndt at dukke op i hold for at hænge store sækkefulde af guirlander op under loftet.

- Vi havde slet ikke kunnet klare det uden dem, siger Lissi Pedersen.

Og de mange meter guirlande skal altså op at hænge, før de tæller med. Skulle man blive blandt de fire første, kommer der nemlig også en inspektion ud og måler op, så der er ikke noget med lige at liste en kilometer ekstra med i enden af opgørelsen.

Lige nu har Lissi Pedersen ikke lyst til at give tilsagn om at deltage i noget lignende næste år. Men i øvrigt tror hun heller ikke, at guirlande-konkurrencen vender tilbage. Hun har hørt noget om, at de nok finder på noget andet til næste år. Måske noget med julehjerter i stedet for.

- Men det kan jo blive lige så slemt, sukker Lissi Pedersen.

(Se video med Lissi Pedersen her)