Det startede med 49 rækkehuse

Det er gået stærkt for Lars Ingemann, der for mindre end fire år siden kørte alene rundt sådan lidt på må og få

06. december 2018, 07:08
Lars Ingemann har omkring 30 biler og 65 murere kørende rundt på større byggeprojekter i hele landet. Men Årets Iværksætter 2018 har ingen planer om at flytte fra adressen på Tørveskæret i Sparkær. Foto: Henrik Bagge

SPARKÆR Da 37-årige Lars Ingemann torsdag 22. november kunne træde op på scenen i Vibocold Arena og modtage prisen som Årets Iværksætter af Viborgegnens Erhvervsråd, var det den foreløbige kulmination på knap fire års hektisk aktivitet for MLI Huse i Sparkær.

Murermester Lars Ingemann (MLI) startede firmaet i januar 2015 sammen med Johnny Weller, der ligeledes er Sparkær-dreng, efter han gennem 2014 havde kørt rundt med egen bil og lavet småopgaver her og der.

- Så blev jeg tilbudt et stort projekt og skulle tage stilling til, om jeg ville fortsætte med småtterier. Så i januar 2015 oprettede jeg et privat selskab og tænkte: Nu går vi i gang, siger Lars Ingemann.

Skulle lige puste ud

Det projekt, Lars Ingemann omtaler som startskuddet til det MLI Huse, der i dag engagerer sig i større byggeprojekter over hele landet, gik ud på at lave 49 rækkehuse i Silkeborg.

- Det var min første opgave, og den var stor. Jeg skulle lige puste ud, men det skræmte mig ikke væk. Det gav god mening. Og siden har vi så lavet omkring 500 rækkehuse om året, siger Lars Ingemann.

Også en del boligblokke er kommet på ordre-blokken, og Lars Ingemann er ikke så meget i tvivl om, hvad det er, hans firma har ramt og herefter forfinet.

- Det var det med, at vi var et rent murerfirma. Der kunne vi godt mærke, at vi havde ramt noget. Det betød også, at svendene gerne ville være her og blive her, i stedet for at der både er tømrere og smede og alt muligt, som der er mange steder, siger Lars Ingemann, der også lige har fået en ny støbeafdeling op at stå.

De skal kende nogen

Da vi møder ham på hjemmebane i de næsten nye kontorlokaler på Tørveskæret i Sparkær, har han endnu et lille hold murere til samtale. Og ligesom de omkring 65 murere, han i forvejen har på lønningslisten, er der ikke tale om nogen, der bare er vadet lige ind fra gaden.

- Vi ansætter kun folk gennem nogen, der kender nogen. Og vi ansætter for at de skal blive her, slår Lars Ingemann fast.

Han har en del sjak gående omkring Silkeborg, Aarhus og Aalborg, og i år er man også nået til Sjælland, hvor der er projekter i både Sorø og Værløse.

Men de fleste af de murere, der holder firmaets cirka 30 biler rullende, kommer alligevel fra Viborg og Skive-egnen.

Det er rimeligt stort

Den nyvundne hæder tror Lars Ingemann også, han kan bruge i rekrutteringsøjemed.

- Jeg tror, vi kan bruge det til mange ting. Det kan give noget fokus rundt omkring, og jeg tror også, det kommer til at give noget arbejde og nogle flere ansatte, siger Lars Ingemann.

- Da jeg fik at vide, vi var nomineret, havde jeg ikke lige sat mig så meget ind i, hvad det var. Men jo mere, jeg har tænkt over det, kan jeg godt se, at det faktisk er rimeligt stort. Ikke mindst det, at det er andre erhvervsfolk, der giver den. Det er et dejligt klap med på vejen.