Julemand med fut i

Det kørte på skinner for julemanden i Stoholm

05. december 2018, 17:34
1 af 2 Julemanden var ikke nærig, da han planmæssigt ankom med toget til Stoholm og delte gavmildt ud af sækkens indhold. Foto: Jesper Sørensen
2 af 2 En snemand kan stadig bringe lykke, selv om han er smeltet til ukendelighed. Foto: Jesper Sørensen

STOHOLM Sidste år var den gal med julemandens gps, da hans annoncerede ankomst med toget blev lidt af en fuser. Han befandt sig nemlig stadig i Højslev, da toget trillede ind i Stoholm.

Men i år kørte det på skinner for ham, da han klokken 13.06 som planlagt arriverede med Arriva og med sin sæk på ryggen kunne hoppe ud og modtage folkets hyldest.

Straks nede på perronen i Stoholm kunne han konstatere, at Skive Postorkester efter mange herrens år som fast inventar til jul i Stoholm ikke har glemt, hvordan man bibringer den helt rigtige julestemning.

Der bor en bager...

Til liflige toner for messing og tromme defilerede en stor del af byens børn med forældre og bedsteforældre i samlet flok til bager Nørgaard i Østergade, hvor boller og varm kakao gjorde lykke på en lidt sjasket søndag, mens de mest magelige havde indløst billet til det lille Stoholm-tog.

Fra bageren gik turen hen på torvet, hvor postorkestret spillede flere julesange, mens julemanden delte godteposer ud til børnene, og de voksne kunne konstatere, at en fake julemand i træ nu har indfundet sig på torvet, hvor han står med en postkasse monteret på mavsen.

Det er den postkasse, man skal benytte, når man deltager i den store julekonkurrence, som Stoholm Handelsstandsforening afholder, og som avisen omtalte her i sidste uge.

Se flere billeder her