3000 har allerede kridtet skoene

Interessen har aldrig været større for Kalkmineløbet

05. december 2018, 14:05
1 af 2 På en time havde arrangørerne allerede solgt 3000 startnumre til Kalkmineløbet 2019. Arkivfoto
2 af 2 Arrangørerne af Kalkmineløbet modtager især roser fra deltagerne for løbets smukke omgivelser og den helt særlige stemning på ruten. Arkivfoto

MØNSTED I lørdags startede tilmeldingen til Kalkmineløbet 2019, og det blev en tilmelding, der endnu engang slog alle rekorder.

I løbet af de første 20 minutter var der udsolgt på indtil flere distancer, og efter en time var omkring 3000 startnumre, herunder alle startnumre til Børneløbet, 6,54 km, kvartmarathon samt halvmarathon, revet væk. Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Vi havde det på fornemmelsen. Forhåndsinteressen både på vores hjemmeside og på Facebook har været markant større i år end tidligere. Specielt på Facebook kan vi markedsføre vores løb på en måde, så rigtig mange er blevet opmærksomme på det og ikke mindst tilmeldingsstarten, fortæller Kenneth Davidsen fra styregruppen bag løbet.

Som en rockkoncert

Arrangørerne var altså ikke helt uforberedte på den store interesse, men det forhindrer dem ikke i at være både glade og stolte over løbets succes.

- Vi er nået til et punkt, hvor det er systemerne bagved, der bestemmer, hvor hurtigt vi kan sælge startnumrene. Da interessen er så stor, som den er, blev der sidste år indført køsystemer ved tilmeldingen, lidt ligesom der bliver brugt til de store koncerter. På den måde kan vi styre, hvor stort pres der kommer på tilmeldingen, så der ikke er noget der brænder sammen, siger Kenneth Davidsen.

Modtager mange roser

I en tid, hvor kalenderen for motionsløb ellers synes at have nået et mætningspunkt, og mange løb mærker stagnation eller tilbagegang, er Kalkmineløbet bare blevet mere og mere populært.

- Vi modtager ekstremt mange rosende kommentarer, hvor specielt de smukke omgivelser og den fantastiske stemning, som hjælpere og tilskuere er med til at skabe, bliver fremhævet gang på gang, siger Kenneth Davidsen.

Forberedelserne til Kalkmineløbet 2019 har været i gang siden sommeren 2018 og fortsætter de kommende måneder op til løbsdagen, som er Kristi Himmelfartsdag den 30. maj 2019.

Du kan læse mere om løbet på www.kalkminelob.dk