Fattigdommen stiger under denne regering

05. december 2018, 14:28
Mette Nielsen (S)

Det er skræmmende at vide at 64.500 børn lever i fattigdom i Danmark, og frygteligt er det at vide, at det er en stigning på 12.000 flere i løbet af 2017.

Det er simpelthen så trist. Samtidig med det, så har vi en minister, der ikke mener, at det er et problem, for som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger, så kan man jo bare finde et arbejde.

Det er når der kommer udtalelser som denne, at man tænker, at der er langt fra osteklokken ovre på Christiansborg og ud i den virkelighed vi andre færdes i.

Man kunne ønske sig, at det bare var så simpelt, men det er det ganske simpelt ikke! Ofte har familierne flere problemer end blot arbejdsløshed.

Der kan også være tale om udfordringer som er fysiske, psykiske, sociale udfordringer eller måske en arbejdsulykke som har væltet økonomien og for den sags skyld troen på fremtiden!

Det skal kunne betale sig at arbejde, som Statsministeren ofte siger! Det er jeg helt enig i, men jeg mener også, at vi skal se at få ændret vores sociale ydelsessystem – det er her altså gået for vidt. Og det skal vi i fremtiden gøre bedre! For vi skal passe på hinanden, vores børn og vores fællesskab!