Briller eller ej: Husk beskyttelsen til nytår

Brillehuset i Skive opfordrer særligt de unge til at huske at beskytte øjnene til nytår

15. december 2018, 11:26

FJENDS Nytåret er lig med fest og farver, men for flere hundrede danskere ender den på sygehuset.

Alene sidste år blev der behandlet 254 fyrværkeriskader på danske sygehuse – heraf 35 alvorlige. En stor del af dem kunne være undgået, hvis personerne havde haft beskyttelsesbriller på.

Slemme til at glemme

Desværre er vi danskere ikke særligt gode til at huske beskyttelsesbrillerne, når nytåret skydes ind – og særligt de yngre generationer er slemme til at glemme brillerne.

En opgørelse fra sidste nytår viste, at halvdelen af både voksne over 34 år og børn under 15 år brugte beskyttelsesbriller.

Men kun 20 procent i aldersgruppen 15-17 år og 10 procent i aldersgruppen 18-25 år bar briller. For aldersgruppen 26-34 år var tallet helt nede på 5 procent.

Hent gratis briller

Derfor lyder opfordringen fra Erling Grønbæk og Vibeke Juncker Høeg i Brillehuset i Skive til de unge mennesker:

- Husk nu beskyttelsesbrillerne! Vi ved, at de voldsomste skader rammer dem, der ikke beskytter deres øjne, så det gør en stor forskel, om man bruger briller eller ej. Synssansen er nok den vigtigste, vi har, og derfor skal man passe godt på øjnene nytårsaften, for konsekvenserne af ikke at gøre det kan være fatale.

Erling og Vibeke sætter også handling bag ordene, da man hos Brillehuset i Nørregade kan hente et par gratis beskyttelsesbriller frem til fredag den 21. december, hvorefter butikken holder juleferie.