3 MENINGER: Udvisningsdømte på øde ø

Hvad mener du om, at udvisningsdømte fremover skal være på en øde ø?

16. december 2018, 11:46
1 af 3 BIRTE PHILLIPS, KNUDBY Det er svært. Jeg har ikke lyst til at have et center i min baghave. Hvem har det? Vil Ulrik Wilbek? Men hvordan løser vi opgaven med at »opbevare« udviste borgere, indtil de får lyst til at rejse retur? Jeg mener, de skal have mulighed for uddannelse og socialt samvær. En ø er voldsomt, men et center med kontrol af, hvem som kommer og går, må vel være rimeligt.
2 af 3 HANS JØRGEN NØRGaARD, VRIDSTED Umiddelbart virker det udansk at isolere mennesker på en øde ø. Men hvad nu hvis man sagde, at kriminelle, udviste udlændinge skal »indkvarteres på øen Lindholm«? Jeg er ikke i tvivl om, at brugen af »isolering« og »øde ø« er et meget bevidst valg af politikere og presse, men lad os lige holde os til sagen: Vi står med et kæmpe dilemma med en gruppe stærkt kriminelle indvandrere, som vi ikke ønsker at have i vores land og derfor har dømt til udvisning – samtidig med, at de er en kæmpe belastning at have som nærmeste nabo.
3 af 3 GRETHE ULSTRUP, STOHOLM At isolere besværlige folk på små øer er jo en metode, man tidligere har brugt i Danmark, men i min barndom, da velfærdsstaten for alvor begyndte at blive bygget op, gik man bort fra det. Umiddelbart synes jeg, det er en ret rabiat løsning at anbringe kriminelle, udviste udlændinge på en øde ø. På den anden side ved jeg ikke, hvad vi skal stille op med disse udviste mennesker, som vi ikke kan slippe af med. Jeg har heller ikke hørt om andre, som har en indlysende ide.

Som del af den nye finanslov vil Danmark fremover isolere kriminelle udvisningsdømte udlændinge på den øde ø Lindholm. Men ikke alle i regeringspartiet Venstre er enige i den disposition. Viborgs borgmester Ulrik Wilbek kalder det for eksempel »upassende« at isolere mennesker på en øde ø.