Nu sælger han også huse øst for Viborg

Torsten Nielsen udnyttede kendis-effekt efter tid som borgmester

19. december 2018, 07:16
1 af 3 Torsten Nielsen har nu både kontor i Viborg og Stoholm. Foto: Britta Kristiansen
2 af 3 Torsten foran Viborg-kontoret på Vesterbrogade. Foto: Britta Kristiansen
3 af 3 Det var en kæmpe overraskelse, da Torsten Nielsen fik borgmesterkæden om halsen i 2014. Arkivfoto: Britta Kristiansen

ERHVERV I 3 1/2 år var han borgmester i Viborg. Men siden nytår har han igen været at finde som ejendomsmægler. Men nu ikke kun som lokal hussælger.

Torsten Nielsen startede sit liv som ejendomsmægler i Sparkær, da han overtog firmaet efter sin far. Siden åbnede han kontor i Stoholm.

I dag driver han kontor i både Stoholm og Viborg. Salgs-staben hos Estate Torsten Nielsen er udvidet til også at omfatte Svend Døssing, mangeårig selvstændig ejendomsmægler i Viborg, trainee Kasper Køser Ravnborg og trainee Thomas B. Pedersen. På den måde rummer kontoret forskellige aldre og forskellige typer, der kan dække hele spektret af handler.

Pludselig borgmester

For Torsten Nielsen var det noget af en omvæltning, da han pludselig blev borgmester i august 2014. Det havde han ikke haft ambitioner om. Med 320 personlige stemmer, så var det ikke en tanke, han nogensinde havde tænkt.

Men forhandlingerne - efter Søren Pape Poulsen var hentet til København som ny parti-formand - magede sig altså således, at Torsten pludselig var kommunens første-mand.

Han hentede da Svend Døssing ind som daglig leder af sin ejendomsmægler-virksomhed i Stoholm, mens han selv kastede sig ud i rollen som borgmester.

Og selv om Torsten fik et flot personligt valg med over 7000 stemmer ved valget i november sidste år, så ville et flertal i byrådet det anderledes end med ham som borgmester. Derfor var Torsten Nielsen tilbage i sin egen virksomhed efter nytår.

Godt samspil

Men for at udnytte kendis-faktoren og det forhold, at Torsten nu pludselig også kendte meget mere til Viborg og resten af kommunen, så valgte han at åbne et Viborg-kontor i foråret i år. Og det har han ikke fortrudt.

- Det har været helt rigtigt. Kontoret i Stoholm og Viborg supplerer hinanden rigtig godt. Det kan eksempelvis være, at vi starter ud med et par, der gerne vil købe hus i Viborg. Men det er lidt for dyrt, hvis de ikke vil gå ned på kvalitet. Så kan vi måske finde dem et hus i Stoholm i stedet.

- Med bemandingen nu kan vi tage alt ind. Vi kan tage projekt-salg. Vi kan sælge huse på landet, i byen - og vi kan sælge liebhaveri med fantastisk be-liggenhed. Og det er utrolig interessant som ejendomsmægler at kunne handle med alle typer, siger Torsten Nielsen.

Lige siden farens tid med firmaet i Sparkær har Torsten Nielsen villet være kendt på ordentlighed. Og det ligger ham stadig meget på sinde.

- På den front er der ikke ændret på noget.

Egen kalender

Om Torsten Nielsen vil forsøge at blive borgmester igen, har han slet ikke taget stilling til. Lige nu nyder han, at tiden er blevet mere hans egen igen. Det har også været rart for familielivet, der naturligt nok kom til at lide noget under den fyldte borgmester-kalender.

Han er stadig medlem af byrådet og medlem af økonomiudvalget. På den måde har han fingeren på kommunens puls - men uden at det tager overhånd.

Og lige nu glæder han sig over, at hans egen virksomhed har en flad struktur med kort beslutningsvej. Det var noget af det mest frustrerende ved at arbejde med politik - at tingene tager så lang tid.

- Så det er bestemt en ejendomsmægler med et smil på læben og de positive briller, som du møder her, sagde Torsten Nielsen, da Fjends Folkeblad besøgte ham på Viborg-kontoret forleden.

Og hvad var så egentlig den største oplevelse ved at være borgmester?

- Der var mange gode oplevelser. Men den største var bestemt, da Apple skrev kontrakt om at bygge datacenter i Viborg Kommune. Det var en kæmpe-sag. I de hektiske dage talte jeg mere med kommunaldirektøren end med min kone, mindes Torsten Nielsen, der nu nyder, at der er plads til familieliv og fritidsinteresser igen.