Et barn er født i Løgstrup Sognegård

Første årgang på Løgstrup Skole så på krybbespil, hvor Jesus-barnet også kan være indianer

20. december 2018, 13:15
1 af 2 I dette krybbespil er Jesus-barnet indianer i en sivbåd. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Præst Jørgen Tjelle Holm fortæller om krybbespil fra hele verden. Foto: Britta Kristiansen

LØGSTRUP Når du selv er hvid, så tænker du selvfølgelig på Jesus som hvid. Men hvis du er indianer - så tænker du ham naturligt nok som indianer.

Det kunne man se i Sognegården i Løgstrup, da den lokale præst Jørgen Tjelle Holm bød børn fra Løgstrup Skole og Fjends Folkeblad ind for at se en spændende udstilling.

Jørgen har gennem mange år samlet på krybbespil fra hele verden. Det er en spændende måde at lære noget om andre samfund, andres liv og andre kulturer:

- Og så kan jeg godt lide det barnlige aspekt - at man skal ned i knæ og kigge ind i julekrybberne, fortæller Jørgen Holm.

Jørgen havde omkring 50-60 krybbespil stillet op i Sognegården. På et langt bord midt i lokalet stod de linet op - side om side. Og ved endevæggen var de særlige, der som en del af udsmykning også var belyst.

Der var julekrybber fra både Asien, Sydamerika, Europa og Afrika. Nogle virkede meget fremmedartede - andre lignede mere den måde, som vi i Danmark plejer at se krybbespil.

Børnene fra første årgang stillede mange spørgsmål - og Jørgen fortalte spændende historier fra de enkelte lande.

Nogle af julekrybberne var rene kunstværker i udskåret træ, mens andre var mere naivistiske og simple. På nogle var der mange detaljer og personer og dyr. Mens andre kun bestod af Maria, Josef og Jesus-barnet. Og Jesus altså set som både hvid, sort, asiat og indianer.