Ny direktør for Mønsted Kalkgruber

Nuværende turistchef i Hedensted Kommune skal være direktør i Mønsted Kalkgruber fra 1. marts

21. december 2018, 14:26
Rikke Friis er ny direktør i Mønsted Kalkgruber og kommer fra et job som turistchef i Hedensted Kommune. Privatfoto

MØNSTED Det bliver den 43-årige Rikke Friis, nuværende turistchef i Hedensted Kommune, som bliver ny direktør for Mønsted Kalkgruber.

Det oplyser den selvejende institution Mønsted Kalkgruber i en pressemeddelelse.

Rikke Friis har stor og professionel indsigt i turistbranchen fra jobs som salgs- og marketingchef på Lübker Golf Resort og Graceland Randers, ligesom hun har erfaring fra Randers Regnskov.

Perfekt kombi

Rikke Friis har således ledelseserfaring indenfor salg og turisme, både i det private og det offentlige.

- Rikke Friis har den helt perfekte kombination af marketingmæssig og kommerciel baggrund, kombineret med forståelse for arbejdet i for eksempel kommune og statslig styrelse, siger Claus Clausen, bestyrelsesformand for den selvejende institution Mønsted Kalkgruber.

- Vi havde et stort og meget kvalificeret ansøgerfelt, hvilket gav os mulighed for at få alle vore ønsker til en ny direktør opfyldt, så udover de stærke faglige kvalifikationer har vi i Rikke Friis også fået en dynamisk og ligefrem personlighed, som vil passe godt ind i lokalområdet.

Går efter 100.000 besøgende

Mønsted Kalkgruber er netop renoveret for ca 30 millioner kroner, besøgstallet runder snart 70.000 gæster, og den nye direktør skal medvirke til at realisere nye mål om at nå 100.000 gæster.

- Jeg har stor respekt for den udvikling, man har skabt på stedet, siger den nye direktør. - Det giver et helt fantastisk fundament for den spændende videre proces, vi har liggende foran os. Jeg glæder mig rigtig meget til at hoppe på minetoget og arbejde med en dygtig medarbejderstab og en bestyrelse, som har visioner om yderligere udvikling for verdens største kalkmine.

Stemningsfyldte gruber

Som en del af den omfattende ansættelsesproces skulle Rikke Friis blandt andet beskrive, hvilke nye initiativer hun vil sætte i gang for at nå de ambitiøse mål.

Her formåede hun på fornem vis at kombinere stedets historie med en lang række nye aktiviteter.

- Mønsted Kalkgruber er et spændende sted med en utroligt interessant historie. En historie om et farligt og fysisk hårdt hverv, som både kostede liv og lemmer. Det er samtidig et meget stemningsfyldt sted, og jeg er stolt over at skulle være med til at bære historien videre, siger Rikke Friis.

Hun starter først officielt i jobbet 1. marts 2019, men hun vil i de næste måneder forberede en række nye initiativer, som gæsterne vil mærke allerede til den kommende sæson.

Rikke Friis skal afløse Per Bugge Vegger, der efter mange år som daglig leder af Mønsted Kalkgruber stopper til maj 2019.