Hele familien til Fjends Julecup

Tre generationer plus det løse slap energien løs i Stoholm 3. juledag

30. december 2018, 14:05
1 af 3 Familien Fruergaard Pedersen var taget tre generationer til Fjends Julecup, for at følge Mønsted/Sparkærs hold med Alma på U8 og Iben på U10. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Foto: Henrik Bagge
3 af 3

STOHOLM And, flæskesteg og ris a la mande blev 3. juledag til svedperler på halgulvet i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, da omkring 175 børn fordelt på 29 hold fra syv klubber løb julefedtet af sig til den traditionelle Fjends Julecup i håndbold.

Knapt så aktive var de horder af forældre og bedsteforældre, der havde fulgt de små ud til julemotion, men de havde lige så meget brug for at komme hjemmefra, hvis stemningen i familien Fruergaard Pedersen var noget at pejle efter.

Både forældre og bedsteforældre var taget med Iben og hendes U10 hold samt Alma og hendes U8 hold fra Mønsted/Sparkær ud for at blive luftet.

- Ungerne trænger til at få brændt noget krudt af. Og så var det nemmere at lokke min mand med ud for at se børnene, end at lokke ham ud og se mig spille, sagde Janni Fruergaard Pedersen, mens husbonden Jesper sad godt tilbagelænet i hjemmestrikkede sokker og tilhørende crogs.

Ren og skær hygge

Fra arrangørside var der stor tilfredshed med det store fremmøde af både børn, forældre og bedsteforældre.

Det meste af arbejdet var gjort på forhånd, ifølge Anja Adamsen fra Stoholm Håndbold.

- Det er ren og skær hygge i dag. Travlheden er der kun før, mens vi planlægger. I dag har vi fine hjælpere på, så det er stille og roligt.

Med hjælp mente Anja Adamsen blandt andre spillere fra U12 og U16, som er flinke til at hjælpe med uret og med at dømme.

Stævnet startede klokken 9 og sluttede klokken 13.30, efter alle deltagende havde fået udleveret en Fjends Julecup t-shirt.