Fire uddannelser, tre huer

Viborg Gymnasium & HF afholder orienteringsaften

04. januar 2019, 15:34
1 af 2 Til orienteringsaften på Viborg Gymnasium & HF kan man møde både elever og lærere, der vil fortælle om skolen og undervisningen og vise de flotte, moderne undervisningsfaciliteter frem. Foto: Agata Lenczewska-Madsen
2 af 2 På VGHF kan man blandt andet tage den treårige Visuelle HF, som er den eneste af sin art i Danmark. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

VIBORG Rød, blå eller grå?

Det er ikke en konkurrence om at vælge favoritkuløren, men bag de tre farver gemmer sig hele fire forskellige uddannelser, som Viborg Gymnasium & HF tilbyder og som kan sikre dig enten den røde STX-hue, den blå HF-hue eller den grå EUX-hue.

Tirsdag den 8. januar klokken 19 afholder uddannelsesinstitutionen så orienteringsaften på hjemmeadressen Skaldehøjvej 12 i Viborg.

Her kan man møde elever og lærere, der glæder sig til at fortælle om skolen og undervisningen og se de flotte, moderne undervisningsfaciliteter, og med fire forskellige uddannelser under taget er det selvsagt et hus med mange interesser og fagområder.

Den røde hue

På den 3-årige STX har skolen spændende studieretninger inden for science, biotek, sprog i massevis, musik, samfundsfag eller det internationale.

Som det eneste gymnasium i landet tilbyder VGHF nu Mediefag og Informatik og samarbejder med blandt andre TV Midt Vest og EON Reality.

I løbet af de tre år er der en sprogrejse, en studietur og faglige ekskursioner i de enkelte fag, så skolefagene får en sammenhæng med den omkringliggende verden.

Den blå hue

På den 2-årige HF vælger man en fagpakke, og der er noget både til dem, der gerne vil noget med uniformer, pædagogik, kommunikation, innovation, design og arkitektur.

I løbet af uddannelsen skal man i praktik på steder, som passer til fagpakken, og derudover er der en studierejse.

Som noget helt særligt har VGHF den Visuelle HF, som er den eneste af sin art i Danmark. På tre år bliver man både HF-student og får en visuel grunduddannelse.

VGHF samarbejder med The Animation Workshop i Viborg – et kraftcenter indenfor Animation i Danmark. Eleverne arbejder med tegning, animation og medier - og kan efterfølgende søge både kreative og andre videregående uddannelser.

Den grå hue

EUX-landbrug, som udbydes i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole, er den største EUX-uddannelse af sin art i Danmark.

Der er lige nu ikke mindre end 70 EUX-elever på de to skoler, yderligere 30 er ude i praktik, og når de er færdige med deres 4-årige uddannelse, er de både faglært landmand og student med adgang til de videregående uddannelser.

Mere end blot studier

På Viborg Gymnasium & HF får eleverne de bedste muligheder for at løfte deres faglige niveau, og alle er en del af skolens elev- og studiemiljø.

Der er masser af muligheder på skolen for at dyrke det, man interesserer sig for, det være sig idræt, kor, musik, musical, molekylær gastronomi eller opdigtet onsdag!

Så der er med andre ord både plads til faglighed, fællesskab og nysgerrighed i de fine rammer på Skaldehøjvej 12.