Sund mad i børnehøjde

I Højslev er der i denne uge madskole, hvor børn lærer at lave sunde retter, får motion og en på opleveren.

04. juli 2012, 13:41
Frivillige voksne hjælper til men ellers er det børnene der står for maden.

Selvom det er sommerferie, så er der i denne uge fuld gang i gryder og pander  i skolekøkkenet på Højslev Skole. Her har en flok børn meldt sig på madskole, hvor de lærer at lave sund mad, motionerer og hører lidt mere om, hvor madvarerne egentlig kommer fra.

Det er niende år i træk at Landbrug & Fødevarer sammen med Skiveegnens 4H arrangerer madskole i lokalområdet. De øvrige år har madskolen udelukkende holdt til i Skive men da ventelisten sidste sommer blev meget lang har man i år valgt at udvide tilbuddet til også at gælde Højslev Skole.

Det landsdækkende tema for dette års madskoler er æg, og mandag lagde Arne Skov fra Lundø vejen forbi Højslevs skolekøkken, hvor han fortalte børnene om hønen og ægget. Madskolen har foreløbig også budt på æggestafet og en masse anden leg og motion - og så indgår ægget selvfølgelig også i en del af de retter, som de unge kokke kreerer i løbet af ugen.  Torsdag er der udflugt til en rigtig bondegård, så børnene kan opleve  hvor nogle af de råvarer, som de bruger  egentlig kommer fra.

Når ugen er omme går børnene hjem med masser af opskrifter, oplevelser og måske nye venskaber i rygsækken.

Læs og se mere i Fjends Folkeblad i uge 28.....