Delikatesseaften i Grønhøj

Foreningen Norden i Karup afholder Nordisk Delikatesseaften onsdag den 16. januar

11. januar 2019, 16:14
Der er blandt andet elgsteg på menuen til Nordisk Delikatesseaften i Grønhøj. Privatfoto

Norden - Det er efterhånden blevet en tradition, at vi mødes den 3. onsdag i januar, fortæller Jann Rasmussen fra foreningen Norden.

I år er det 20. gang, at Foreningen Norden samler interesserede for at spise nordiske delikatesser. Det sker onsdag den 16. januar i samarbejde med Grønhøj Kulturhus.

Efter et par år, hvor foreningen forsøgte at ændre på menuen, er man gået tilbage til en regulær stegmenu.

Elgsteg og nordiske tapas

Aftenens kok, som er den rullende kok fra Bjerregrav, serverer svensk elgsteg af ung elgkalv. Som forret har han kombineret en nordisk tapas bestående af laks, and, røget kronvildt og rejer. Menuen slutter med desserten, der er Kejserinderis, der vist nok er en engelsk dessert, som stammer fra Vestnorge.

Man holder altså fast ved Nordiske Specialiteter, selv om det havde været meget billigere med danske retter, og som sædvanlig står Arthur Rasmussen og Kulturhusets bestyrelse på pinde for at afvikle aftenen så godt som muligt.

Lotteri skal der til

Som noget nyt har man lyttet til, hvad gæsterne sagde. I år er der ingen underholdning eller konkurrencer, men så kan man sidde og hygge sig omkring bordet, mens foreningens store lotteri løber af stablen.

Som sædvanlig har mange lokale forretninger og sponsorer været gavmilde, og foreningen er utroligt taknemmelig over den støtte, for uden lotteriet kunne aftenen ikke løbe rundt uden tab.

Billetsalget er startet den 2. januar i Dagli´ Brugsen i Frederiks, Skoen i Karup, Skelhøje Købmandsgård og N.C. Hansen, Grønhøj. Salget slutter den 12.januar.