Hald skal have et shelter

Borgerforeningen vil gerne trække flere unge og børnefamilier til

18. januar 2019, 06:42
Det nye borgerhus i Hald har været flittigt benyttet - så måske kan resten af pengene til finansiering af forbedringer i Anlægget findes her. Arkivfoto: Britta Kristiansen

HALD For at Hald hele tiden kan udvikle sig og tilbyde nye muligheder, så har Hald Borgerforening søgt midler til blandt andet et shelter i Anlægget.

- Vi satser på, at Hald Anlæg fortsat skal være attraktivt for unge mennesker, og dermed også kan være tiltrækkende for børnefamilier, siger formand for borgerforeningen, Olav Nørgaard.

Man har blandt andet søgt midler hos Landsbypuljen i Skive Kommune. Og her har man bevilget halvdelen af det søgte, i alt 36.500 kroner.

- Vi er i bestyrelsen meget glade for det tilsagn, vi har fået fra landsbypuljen. Vi skal nok få det gennemført, og i første omgang lader vi vores fundraising-folk arbejde videre.

- Når vi har årsregnskabet for de mange aktiviteter og projekter - ikke mindst med Hald Borgerhus - som vi har haft i 2018, så tager vi beslutning. Umiddelbart ser det rigtig gunstigt ud, siger Olav Nørgaard.

Anlægget bliver blandt andet brugt til Sankt Hans, sommerfest og bliver også flittigt brugt af dagplejen.

I Hald ønsker man, at der skal bygges et shelter i Anlægget.

- Det er en overnatningsform, der er efterspørgsel på, og vil give mulighed for at få en naturoplevelse i sikre rammer. Med etableringen af shelteret kommer et behov for toiletfaciliteter, da det nærmeste i borgerhuset ligger 300-400 meter væk. Vi ønsker, at toilettet i anlægget skal være handicapvenligt, så det kan bruges af alle.

Også taget på terrassen på stedet er ved at være utæt flere steder, og mange af pladerne skal udskiftes. Dette har man også søgt midler til - ligesom man har søgt midler til etablering af en toiletvogn i Anlægget.

Det nye Hald Borgerhus har været flittigt brugt i 2018, så borgerforeningen håber på, at der kan findes penge til resten af projektet i anlægget. Og så søger man også stadig andre puljer.

Anlægget i Hald fungerer som et af byens samlingspunkter for alle aldre. Der er legeplads, grønne arealer, petanquebane og en overdækket terrasse med borde og bænke.