Yes, så skal vi i skole!

Temauge på Løgstrup Skole gav smil på læben og lys i øjnene

22. januar 2019, 13:04
1 af 3 Skoleleder Karsten Kloster var i temaugens tegn borgmester i Løgstrup City. Foto: Britta Kristiansen
2 af 3 Freja og Cecilie fra 8. klasse har været glade for temaugen, hvor de fik lov at være mellemledere. Foto: Britta Kristiansen
3 af 3 Der blev budt på streetfood, hvor man kunne få stillet sulten med blandt andet Indisk, Meixcansk og Italiensk mad. Foto. Britta Kristiansen

SKOLE - Der har været lys i øjnene på eleverne, og der er blevet tænkt kreativt hele ugen.

Sådan fortæller skoleleder for Løgstrup Skole Karsten Kloster om den forgange temauge på skolen. Eller vi skulle måske rettere kalde Karsten for borgmester for Løgstrup City - for det var den titel, som han bar ugen igennem.

Skolen var lavet om til en by med blandt andet butikker, restauranter, bager, museum, bank, galleri, avis og cirkus og med deltagelse af alle klasser.

Nye venner

Fjends Folkeblad besøgte Løgstrup City, da forældre og bedsteforældre var inviteret til Åben By. Her mødte vi blandt andet Freja og Cecilie fra 8. klasse:

- Det har været en fed uge. Det har været sjovt at prøve noget andet. Blandt andet har vi været mellemledere, så vi skulle sætte andre i gang med arbejdet, siger Cecilie:

- Det har været sjovt at lave noget, der er anderledes. Da der var by-uge sidst, var vi nogen af de små elever. Så det var sjovt at prøve nu, hvor vi skulle være ledere, siger Freja.

De to er rigtig glade for, at man arbejder på tværs af klasser og alderstrin. På den måde kommer man til at kende flere og få flere venner.

Opfindsomme

Og det sociale er netop også noget af det, som Karsten Kloster fremhæver som en sidegevinst ved tema-ugen:

- Ud over, at der kommer en masse tovlig god energi fra eleverne ved det her, så betyder det også, at de lærer hinanden bedre at kende. Vi har set nogle virkelig kreative, opfindsomme, eksperimenterende elever med lys i øjnene i denne uge, siger han.

Til samtale

På forhånd blev det bestemt, hvad der skulle være af butikker og lignende. Der skulle så vælges ledere til disse. Og de skulle modtage ansøgninger og holde ansættelsessamtaler med de yngre elever. Alt sammen noget, der har været med til at udvikle både små og store.

- Det er et kæmpe logistisk stykke arbejde med sådan en uge. Derfor holder vi den hvert tredje år, siger Karsten Kloster, der mandag morgen startede temaugen med at holde tale og klippe snoren til Løgstrup City. Og han roser både lærere og elever for et kæmpe engagement.

Da Fjends Folkeblad er på besøg i en af butikkerne, er en af forældrene ved at fortælle om sine børn:

- Det har været noget helt andet at få dem i skole i denne uge. Nu har det pludselig heddet »Yes, nu skal vi i skole«. De har virkelig hygget sig.