Drengene i Nr. Søby går til E-sport

På besøg hos E-sport afdelingen i Nr. Søby

23. januar 2019, 13:12
1 af 3 Jeppe Møller, her i grå trøje og med briller, er en af dem, der er gået frem, efter at han begyndte til E-sport i Nr. Søby IF. Foto: Britta Kristiansen
2 af 3 Drengene har selv deres udstyr med til E-sport. Foto: Britta Kristiansen
3 af 3 Anne Fruergaard Pedersen, stående og Tommy Møller, her siddende, er trænere for E-sport holdet i Nr. Søby. Foto: Britta Kristiansen

SPORT Jeppe Møller er 13 år. Han går til E-sport i Nr. Søby Idrætsforening. Og det er han glad for:

- Jeg bliver mere seriøs med mit spil, når jeg er her. Så er jeg jo fysisk sammen med dem, jeg er på hold med - og jeg vil gerne gøre det godt og ikke skuffe dem, fortæller Jeppe, da Fjends Folkeblad er på besøg hos E-sporten i Søby Højslev Arena en mandag aften, hvor der er klub-aften for holdet.

Nyt lokale

E-sporten i Nr. Søby er netop flyttet ind i et lokale i hallen, der er ved at blive indrettet efter spillernes behov. Hidtil har de siddet i et mødelokale. Men på første sal er lokalet nu så langt fremme, at de kan spille der. Der mangler dog en del af indretningen.

Men det ser ikke ud til at genere drengene denne aften. De er bare glade for at komme i gang med at spille.

Holdet er for de 8- til 14-årige. Der er to lokale trænere, Tommy Møller og Anne Fruergaard Pedersen.

Sidstnævnte er gået i gang med at øve strategi med nogle af spillerne. Anne guider drengene igennem en bane, som hun har sat op på computeren. Så skal de sammen finde ud af, hvilken strategi, der skal lægges for at klare spillet bedst muligt:

- At blive god til at spille computerspil som hold handler meget om kommunikation. De skal lære at snakke sammen om det, der sker på banen. Hver spiller er vigtig for holdet. Og de skal lære at arbejde sammen, siger Anne, der er 20 år og selv flittig computer-spiller.

Socialt samvær

Det er ikke »med vilje«, at der kun er drenge på holdet indtil videre. Piger er bestemt velkomne.

Tommy Møller fortæller lidt om trænerens rolle ved E-sport:

- Vi er i høj grad med til at lære dem at arbejde sammen og snakke ordentlig til hinanden. Nogle af dem er meget forhippede på at spille med nogle, der er lige så dygtige, som dem selv. Så lærer vi dem lidt om, at man skal kunne spille med alle og være rare over for hinanden. Nogle bliver meget vrede, når de taber. Så snakker vi om, hvad de kan gøre med vreden, så de ikke slår tastaturet i bordet eller den slags.

Begge trænere mener, at det er super godt at få E-sporten ud i hallen:

- Her kan de lige få en pause ind imellem og rende rundt og røre sig og brænde noget energi af. Vi spiser også aftensmad sammen her, så der er meget socialt i det.

Bliver bedre

Jeppe Møller på 13 år har spillet computerspil, siden han har 9-10 år. Han spiller enten hos kammerater eller hjemme. Men han er glad for, at der er kommet E-sport i hallen:

- Jeg vil gerne blive dygtigere. Og jeg synes, at det er fedt at gå her sammen med andre. Så møder man også nye mennesker. Og jeg kan mærke, at jeg er blevet bedre ved at komme her, siger Jeppe, inden han igen forsvinder hen til computeren, hvor endnu en lektion i strategi venter.

Nr. Søby Idrætsforening har - som vi fortalte i avisen i sidste uge - fået diverse midler til at etablere lokalet i Søby Højslev Arena. Håbet er, at der også med tiden kan købes computere til spillerne. Som det er nu, så skal de selv have computere med hjemmefra. Og det betyder også, at dem, der ikke har en computer, ikke kan være med.

- Jeg tager en for holdet, siger en af drengene midt i et spil. Og det er noget af det fine ved E-sport i klub-regi. Her lærer de, at det kan være godt at tage en for holdet en gang imellem. Og sådan en mandag aften ser de ud til at nyde, at der nu er E-sport i Nr. Søby.