Flagermussafari - husk lommelygten!

Find din indre Batman frem i vinterferien

09. februar 2019, 11:32
Foto: Svetakama

MØNSTED Tag lommelygten med og rejs på underjordisk safari!

Sådan lyder opfordringen fra Mønsted Kalkgruber, når tiden igen skal fordrives med noget andet end skolegang og lektier i børnenes vinterferie.

Igen i år tilbyder Viborg Kommune aktiviteter for kommunens børn fra 0.-6. klassetrin og deres familie i uge 7, og på programmet er altså blandt andet flagermussafari i Mønsted Kalkgruber fra lørdag den 9. februar til og med søndag den 17. februar, alle dage både klokken 11 og 14.

Garanti for flagermus

Vi kender dem mest fra sommeraftener, hvor de i tusmørket laver zig-zag mønstre i jagten efter fede myg og natsværmere.

Da kan de imidlertid være svære at få øje på, men i vinterferien kan besøgende få dem at se på klos hold. Her sover de nemlig vintersøvn i tusindvis.

Mønsted Kalkgruber er Nordeuropas største overvintringssted for flagermus, og seneste undersøgelser viser, at der er omkring 18.000 i minerne fra oktober til april.

Så i vinterferien er der garanti for at se flagermus, der sidder på kalkhylder eller har haget sig fast i en lille afsats og hænger med hovedet nedad, og de forstyrres ikke af, at mennesker stille og roligt går rundt i deres soveværelse og lyser på dem med en lommelygte, bare de ikke berøres.

Der er guidede rundvisninger knyttet til tilbuddet, ligesom der er en konkurrence for børn, som kan løses af hele familien.

Hele Viborg Kommunes vinterferieprogram er tilgængeligt på ferieaktiviteter.viborg.dk, hvor billetsalget også foregår.