12 søm i kisten fra Nørbjerg

Stoholm hentede sin femte sejr i træk i håndboldens 1. division

27. januar 2019, 17:07
Frederik Nørbjerg sprudlede i hjemmekampen mod Odense, da han med 12 træffere var stærkt medvirkende til en overbevisende sejr til Stoholm i håndboldens 1. division. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Det er, som om Stoholm bare ikke kan tabe for tiden i håndboldens 1. division.

Fem sejre i træk er det nu blevet til, og søndag gik det ud over Odense, der blev sendt hjem til Fyn med et klart nederlag.

29-23 til hjemmeholdet stod der på tavlen, da dommeren fløjtede kampen af, og det skyldtes ikke mindst Stoholms Frederik Nørbjerg, der med en særdeles træfsikker højrehånd bankede 12 søm i kisten, så Odense nu er godt og grundigt begravet i nedrykningsdyndet med kun syv point.

Det er seks færre end Stoholm, der skulle helt hen til november, inden man hentede den første sejr, men siden har leveret en stime, der faktisk gør holdet til et af de mest formstærke i divisionen.

Stærkt fra start

En glimrende start for Stoholm lagde fundamentet for den vigtige sejr, og allerede i 1. halvleg nåede holdet en syvmålsføring, der dog ved pausen var reduceret til fire.

Men rigtig spændende blev det alligevel aldrig, selv om Odense især med overbevisende overtalsspil fik reduceret føringen til tre mål med mindre end ti minutter igen.

Da fandt Nørbjerg bare hammeren frem igen, og i stedet for at snuse til pointene måtte et frustreret Odense-hold til sidst indkassere et direkte rødt kort for en hård tackling på nytilkomne Mads Houmøller, der humpende måtte forlade banen.

Sejren betød, at Stoholm faktisk i en halv time for første gang i sæsonen kunne nyde at være ude af nedrykningspladserne, indtil en kamp mellem de to nærmeste konkurrenter resulterede i en tæt sejr til Frederikshavn over HØJ.

Det betyder, at Stoholm pt. indtager den øverste plads i nedrykningsspillet, og med Frederikshavn som modstander i næste hjemmekamp er der lagt op til en grum gyser af en håndboldkamp den 8. februar i Stoholm.

Inden da skal Stoholm dog en tur til Fredericia, der indtager førstepladsen i divisionen.