Flere foredrag fra det fjerne

Livestream betyder, at spændende foredrag kommer ud til mange

28. januar 2019, 16:09
Billede fra et af de foredrag, der blev holdt i efteråret - her i Taarup Forsamlingshus i Knudby. Foto: Britta Kristiansen

FOREDRAG Var det noget at blive klogere på Alzheimer eller høre mere om klimaforandringer set fra en dansk vinkel? Og endda helt gratis.

Det kan man, når de naturfaglige foredrag fra Aarhus Universitet igen kommer ud i lokalområdet.

Her i vinter/forår kan man glæde sig til, at nogle af de dygtigste forskere holder syv forskellige foredrag. Selve foredraget foregår live i Aarhus og bliver så sendt via computer ud til mere end 150 steder i Danmark og på Grønland.

Den 2. februar handler foredraget om Alzheimer med undertitlen »a complex disease is decrypted«. Her er det molekylær biolog Christian Haass, der står klar til at gøre folk klogere.

Den 19. februar er emnet »Vores nydelsfulde hjerne« og her er det hjerneforsker Morten L. Kringelbach, der tager publikum med ind i hjernens mysterier.

Den 26. februar giver klimafysiker Jens Hesselbjerg Christensen en opdatering på den danske vinkel på klimaforandringerne.

Den 12. marts er emnet »Ny teknik afslører hvalernes skjulte liv« ved sansebiolog Peter Teglberg Madsen.

»Vores urolige klode« hedder foredraget den 19. marts, hvor forelæser er geofysiker Bo Holm Jacobsen.

Den 2. april står astrofysiker Natalie Batalha bag foredraget »Hunting exoplanets and life in the universe«.

Og endelig slutter rækken den 9. april med foredraget »Når fysikkens stråler helbreder« ved medicinsk fysiker Kari Tanderup.

I lokalområdet kan man opleve foredragene i Hald Borgerhus, på Vestfjendsskolen i Vridsted samt i forsamlingshuset i Knudby.

Fra Aarhus Universitet lyder det:

- Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har man mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man vil blive udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Foredragene bliver ikke offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende.

I pausen i foredraget kan man SMSe spørgsmål til foredragsholderen.

Detaljeret program kan læses på https://ofn.au.dk.