Dan-Con: Vi har aldrig manglet arbejde

Dan-Con i Vestfjends er en sund virksomhed, der har oplevet stor vækst

30. januar 2019, 09:03
Klaus Bårris er manden bag Dan-Con Elementmontage Aps på Trandumvej mellem Fly og Vridsted.

ERHVERV Dan-Con Elementmontage Aps har kun eksisteret siden 2013, men byggefirmaet med adresse på Trandumvej ved Vridsted er allerede vækstet fra dengang tre ansatte og til i dag 42 ansatte.

Klaus Bårris er manden bag virksomheden, og han havde heller ikke selv troet, at hans virksomhed ville vokse så meget, så hurtigt.

- Jeg havde nok tænkt, at hvis det gik godt, så ville vi blive 15-20 ansatte. Men det er bare gået stille og roligt op til de her 42 mand, som vi er i dag. Men nu skal vi heller ikke vækste mere. Det er vigtigt, at man ikke bliver så store, at man mister overblikket, siger Klaus Bårris, der både er blevet udnævnt som Gazelle-virksomhed (en betegnelse for en hurtigt-voksende virksomhed som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode) samt fået AAA-godkendelse for højeste kreditværdighed.

- Det er bestemt noget, som vi er stolte af, og som kan bruges over for kunderne, siger Klaus Bårris.

Bygger råhuse

Kunderne er alle sammen erhvervskunder. Dan-Con bliver hyret til at lave rå-huse i beton. Og det kan være alt fra halbyggeri over virksomheds-domiciler og til boligbyggerier.

I øjeblikket er man i gang med et meget stort projekt i Aarhus, hvor man laver 386 boliger.

Indtil januar 2018 holdt virksomheden til i familien Bårris´ stuehus, men så byggede man nyt domicil ved siden af samt et stort lager.

Klaus Bårris har ikke oplevet at mangle arbejdskraft til Dan-Con - på trods af den kraftige vækst.

- Nu er der jo traditionelt en del betonmontage her i området, så der har også været folk derfra, som vi har fået over. Ellers lærer vi selv folk op. Der findes ikke rigtig en uddannelse, der dækker betonmontage, forklarer Klaus Bårris.

Roser ansatte

Klaus Bårris roser sine ansatte for at være årsagen til den flotte vækst.

- Firmaet bliver hyret igen og igen af de samme, fordi de ved, at arbejdet bliver gjort ordentligt og til tiden.

Virksomheden har endnu ikke som sådan skullet ud at opsøge arbejde,

- Men jeg tilpasser også arbejdet til de ansatte, som jeg har - og holder et jævnt og konstant flow. Vi kan ikke tage alt det arbejde ind, som vi får forespørgsler på. Så vi er nødt til at sige nej en gang imellem. Vi skal kunne følge med - og mine folk skal være glade og tilpasse med arbejdet, siger Klaus Bårris, der er stolt af og glad for, at ordrebogen for 2019 allerede er omkring 90 procent fyldt.

- Det er virkelig rart at kunne se så langt frem og sige, at det ikke lige er arbejde, vi kommer til at mangle i år. Det er usædvanligt, at vi er booket så langt frem, siger Klaus Bårris.

Privat-Klaus og arbejds-Klaus

Selv om han bor på samme matrikel, som virksomheden ligger, så kan Klaus godt finde ud af at holde fri. Når han går over i privaten, så får familien opmærksomheden.

- Men opstår der et eller andet, så er det jo dejligt, at man lige kan rende herover og ordne det, i stedet for at skulle ind i bilen og køre hen til virksomheden, siger han.

Navnet Dan-Con er valgt ud fra, at det er et dansk firma - og at arbejdet foregår med beton - som hedder concrete på engelsk.

Og så syntes Klaus Bårris bare, at navnet Dan-Con klingede godt. Så derfor blev det altså navnet på den succesfulde virksomhed på Trandumvej.