Hjarbæk testes i ny udviklingsmodel

Fem nye lokalområder omfattes af koncept for lokale udviklingsplaner

03. februar 2019, 11:30

HJARBÆK Mønsted, Løvel, Løvskal og Ørum har siden august 2018 deltaget i et udviklingsprojekt, hvor borgerne skulle teste et helt nyt koncept for lokale udviklingsplaner i Viborg Kommune, og det er gået så godt, at projektet nu udvides til fem nye lokalområder.

Og blandt deltagerne i næste runde af udviklingsprojekter finder vi Hjarbæk, der sammen med Vejrumbro, Frederiks, Skals og Kølvrå-Karup får mulighed for at arbejde med fremtiden for deres lokalområder i samarbejde med Viborg Kommune.

Positiv feedback

De fem områder er valgt, fordi deres udgangspunkter er meget forskellige, fremgår det af en pressemeddelelse.

De fire oprindelige pilotbyer har gennem et halvt års tid været med til at teste konceptet i samarbejde med Viborg Kommune, og tilbagemeldingerne har altså været så positive, at kommunen nu sætter en ny omgang i værk.

Den vigtigste erfaring har ifølge de lokale testpiloter været, at processen skal tilpasses de særlige forhold, der er i de enkelte lokalområder, for at man får et godt og brugbart resultat.

Har skabt fælles fokus

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen (S), er glad for, at den nye model får positive ord med på vejen.

- Selv om den samlede evaluering af forsøget ikke er klar endnu, kan vi konkludere, at borgerne i alle fire testbyer oplever, at arbejdet med deres lokale plan har skabt et fælles fokus. I det hele taget er tilbagemeldingerne så positive, at vi allerede nu sætter gang i næste runde, siger Mette Nielsen.

Landdistriktsudvalget vil på et kommende møde drøfte, hvordan det samlede koncept skal tilpasses, så det danner det bedst mulige grundlag for fælles udvikling i hele kommunen.