Dilettant: Scenekunsten lever i Kjeldbjerg

Stort ensemble befolker lystspil med familiemæssige forviklinger i starten af marts

01. februar 2019, 17:03
Billedet her er fra forestillingen »Middes Mareridt« i 2016, da Kjeldbjergs dilettanthold bestod af fra venstre Signe Dalgaard-Nielsen, Hans Jørn Jensen, Kirsten Mygind, Niels Jørgen Lyngsø, Tina Tinggaard og siddende Mikkel Haldrup Jensen. Privatfoto

KJELDBJERG Mens de fleste småbyer forlængst har lagt den bag sig, holder de fast i en god, gammel tradition i Kjeldbjerg.

Dilettanten lever her i bedste velgående, og lørdag den 9. marts går tæppet i Kjeldbjerg Forsamlingshus til forestillingen »Alt ser bedre ud, når sneen er smeltet«.

Niels Jørgen Lyngsø har deltaget i dilettant i Kjeldbjerg de seneste tre gange, og han fortæller om årets forestilling, at man med lidt god vilje godt kan kalde det et lystspil med nogle familiemæssige forviklinger.

Får hinanden i enden

Der er nogen, der sner inde, der er noget med nogle penge fra et røveri, og der er også noget med nogen, der finder kærligheden.

- Jeg skal selv spille skurk, så jeg kommer til at ligge en del ned, siger Niels Jørgen Lyngsø, der dog ikke vil afsløre, om han skal spille decideret død.

Men førsteelsker bliver han i hvert fald ikke i denne omgang.

- Hvis der er en førsteelsker, er det nok nærmere Mikkel. Eller muligvis Mogens, siger Niels Jørgen Lyngsø.

Dermed henviser han til Mikkel Haldrup Jensen og Mogens Hjelmager, der også er blandt de medvirkende i »Alt ser bedre ud, når sneen er smeltet«, der byder på temmelig mange roller.

Udvidet besætning

De øvrige medvirkende er Vagn Nielsen, Heidi Nielsen, Dorthe Lindhart Kongsted, Mona Lyhne, Hans Jørn Jensen, Maria Højgaard Kristensen og Merete Christensen.

Instruktør er Signe Dalgaard-Nielsen, mens Heine Hessellund er sufflør.

Holdet mødtes første gang før jul til en gennemlæsning, mens øvningen er startet efter nytår og nu intensiveres.

Tæppet går klokken 18.30, og der er snigpremiere om eftermiddagen.