Sølv til Stoholm i skolehåndbold

Pigerne fra 8. klasse på Stoholm Skole gav den gas i Randers over tre dage

01. februar 2019, 10:07
Pigerne fra 8. klasse på Stoholm Skole kom hjem med sølvmedaljer fra DM i skolehåndbold. Privatfoto

Stoholm Vi er dårligt kommet i gang med året, og så har de unge mennesker allerede igen gjort egnen ære på den store sportsscene.

Pigerne fra 8. klasse på Stoholm Skole bragte torsdag skinnende sølvmedaljer med hjem fra DM i skolehåndbold, som blev afviklet i Assentoft ved Randers.

Det skete efter tre dage med håndbold, hvor 11 pigehold til sidst var blevet til to med Præstemarkskolen fra Hinnerup som Stoholm Skoles modstander i finalen.

Den kamp trak Præstemarkskolen sig sejrrigt ud af med resultatet 10-6.

Tidligt ud af fjerene

Stoholm Skole deltog som eneste repræsentant for kreds Midt- og Vestjylland, og de har bestemt ikke ligget på den lade side undervejs i finalestævnet.

Allerede tirsdag eftermiddag gik turen mod Assentoft, hvor der var overnatning i klasseværelserne på skolen og kampe i Assentoft Hallerne allerede fra tirsdag aften.

Men da der også ugen igennem har været almindelig skolegang på Assentoftskolen, var det tidligt op hver dag klokken 6.30 og rydde op efter sig, så klasserne stod klar til undervisning senest klokken 7.30!

Bumpet vej til finalen

Det var ikke uden bump på vejen, at Stoholm Skole til sidst kunne stå med medaljer om halsen.

I en tæt indledende pulje blev det til sejre over Sakskøbing Skole og Munkekærskolen, men også nederlag til Hjallerup Skole og Åvangskolen.

Det rakte dog til en plads i kvartfinalen, hvor det igen blev tæt med en sejr på 11-10 over Vibeskolen, inden det i semifinalen blev til revanche over Hjallerup Skole med en sejr på 11-9.

Men i finalen måtte man altså give fortabt mod Præstemarkskolen, der undervejs havde leveret ene kæmpesejre og dermed fortjent kunne lade sig hylde som vindere af DM i Skolehåndbold 2019.