Ny skoleleder på plads i Vestfjends

Kåre Stilling har besat stillingen som skoleleder på Vestfjendsskolen

01. februar 2019, 13:19
Kåre Stilling er nu officielt skoleleder på Vestfjendsskolen i Vridsted. Privatfoto

Vridsted Vestfjendsskolen i Vridsted har fået ny skoleleder fra den 1. februar, og så alligevel ikke.

Ny i den ledige stilling er nemlig Kåre Stilling, der gennem de seneste tre måneder har været konstitueret leder af skolen, efter den tidligere skoleleder Christian Riisgaard Madsen i slutningen af september opsagde sit job per 1. november.

Den midlertidige løsning, der altså nu er gjort permanent, indebar et tæt samarbejde med sfo-leder Kirsten Dybdal, som i et opslag på skolens digitale opslagstavle har skrevet:

»Vi ser alle frem til det videre samarbejde med Kåre, der efter tre måneders konstitution er meget vellidt på skolen.«

Godt skudsmål

Det billede af den nye skoleleder genkender Claus Drachmann Kaasby-Wang, der er skolechef i Viborg Kommune og dermed har været med til at ansætte Kåre Stilling.

- Vi endte med ham, fordi indstillingsudvalget pegede på, at her var en rigtig dygtig skoleleder, siger Claus Drachmann Kaasby-Wang.

Dertil har både forældre og elever klart tilkendegivet, at de ønskede at beholde Kåre Stilling som skoleleder.

Og mens børnene ikke har været med til at træffe beslutningen, har det gode skudsmål fra dem, det hele drejer sig om, alligevel spillet ind, erkender Claus Drachmann Kaasby-Wang.

- Da jeg kørte ind på parkeringspladsen ude på skolen, blev jeg mødt af en flok skolebørn, der spurgte, hvem jeg var, og hvad jeg skulle. Det fortalte jeg dem, og så sagde de: »Tag Kåre«, så der var ingen tvivl om, hvad de foretrak, siger Claus Drachmann Kaasby-Wang.

Gammel Sparkær-dreng

Kåre Stilling har været lærer siden 1993 og var inden Vestfjendsskolen afdelingsleder på Sødalskolen i Rødding, hvor han blev ansat fra marts 2015.

Livet som skolelærer startede han i Ulstrup, inden et kort ophold på Nordre Skole i Viborg blev springbrættet til nogle år i Bruxelles, hvor han arbejdede på Europaskolen.

I 2012 vendte familien tilbage til Danmark og Viborg, hvor Kåre Stilling arbejdede på Viborg Ungdomsskole, indtil han startede i Rødding.

Han er gift med Dorthe, der til daglig er skoleleder på Karup Skole, og sammen har de tre voksne børn.

Livet som fjandbo er Kåre Stilling ikke ubekendt med, idet han selv er opvokset i den gamle Fjends Kommune, hvor han først gik på Sparkær Skole og herefter i overbygningen på Mønsted Skole.