3 MENINGER: Sygefravær i aktiveringen

Hvad mener du om Skive Kommunes »sygeplejerske-projekt«?

04. februar 2019, 13:38
1 af 3 HANS PETER JOHANSEN, SPARKÆR Jeg er sådan set enig med Kristian Jensen, og hvis loven ændres, så er det sådan, det er, og så indfører Skive Kommune forståeligt ordningen igen. Er man syg, skal man ikke på arbejde eller i sprogskole, men den tidligere ordning viste jo klart, at fravær langt fra er lig med sygdom. Kan man ikke tåle at få en snak med en sygeplejerske, ja så er det OK, at det får konsekvenser.
2 af 3 CHRISTINA BILDE HEILSKOV, STOHOLM At tage uden at give er desværre noget som bliver mere og mere set, og jeg synes bestemt, at dette projekt er et eksempel på, hvordan vi kan gøre noget ved problemet. Vi skal have flyttet nogle grænser i forhold til folks samvittighed, kultur og holdning i relation til arbejdslivet. Den sociale arv kan være svær at bryde, og vi skal sammen arbejde på at være et godt forbillede og være med til at række hånden ud og give et kærligt skub, også selv om det kan være svært.
3 af 3 LINE LARSSON, LØGSTRUP Projektet er i mine øjne en god og effektiv ordning til at få folk i arbejde og nedbragt sygefraværet og skal jo ikke ses som straf eller »dyneløfteri«. Hvis sygefraværet falder 79 procent under ordningen, så har Skive Kommune jo fat i den helt rigtige løsning. Det handler vel i bund og grund om at få folk ud på arbejdsmarkedet, og jeg går ud fra, det er i alles interesse at yde til samfundet. Ordningen skal jo ses som en hjælpende hånd - så jeg mener, »Sygeplejerskeprojektet« er en fantastisk ordning.

Skive Kommune startede i 2017 et såkaldt »sygeplejerskeprojekt«, så flygtninge og folk i aktivering skulle møde hos en sygeplejerske, hvis de meldte sig syge. Under ordningen faldt fraværet i de berørte grupper med 79 procent, men den mødte også kritik for at være for stram, og siden blev ordningen kendt ulovlig. Nu vil finansminister Kristian Jensen have loven ændret, så Skive Kommune kan genoprette projektet, efter sygefraværet igen er steget med omkring 50 procent.